Stugor i Österild
Destination

Österild

Österild

Hyr semesterstuga i Österild - Boka här

Stuga i Österild, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Østerild är ett lugnt naturområde i början av Limfjorden.

Område

Østerild ligger vid Limfjorden, i närheten av Thisted, Nationalparken Thy, Västerhavet och norra Europas största fågelreservat Vejlerne. I Østerild ligger den vackra Østerild Klitplantage, där ni kan vandra eller ta en promenad med hunden i hundskogen. Østerild är en bra semesterort för er, som älskar fredlig natur och är intresserade av fåglar. Ni kan köpa dagligvaror i området eller ta er till Thisted, där ni kan handla och äta på restaurang (13 km).

Strande

I Amtoft, 11 km från Østerild, kan ni bada vid en bra Limfjordsstrand med grov sand och sten. Stranden har dessutom en badbrygga. Och 14 km härifrån ligger Vigsø och Västerhavets badstränder med sanddyner. Här kan ni bada, surfing och idka strandaktiviteter på den breda sandstranden. Om ni vill kunna surfa i helt optimala omgivningar, kan ni besöka Klitmøller, även känd som Cold Hawaii, där ni hittar surfbutiker, instruktörer och fina vågor (27 km).

Natur

I utkanten av Østerild ligger den vackra Østerild Klitplantage, som har många stigar, en skogslekplats, hund skog, utsiktstorn och en sjö med grillplats. Strax söder om Østerild ligger Hovsør och en brant sluttning, som går ner till fjorden. Härifrån kan ni njuta av en vidsträckt utsikt över fjorden. I närheten av Østerild kan ni se på norra Europas största vilda fågelreservat, Vejlerne, och följa det rika fågellivet från stigarna eller från ett av utsiktstornen. 19 km norrut ligger Danmarks enda fågelfjäll, den 47 meter höga klinten Bulbjerg, som är ett tillhåll för ett stort antal sjöfåglar.

Aktiviteter

Limfjordesområdet är perfekt för sportfiskare, som kan kasta ut linan i fjorden och i områdets åar, sjöar och Put & Take fiskesjöar. Ni kan också följa med på havsfiske med en kutter från hamnen i Hanstholm (20 km). Spelare ni golf, kan ni prova de närliggande banorna på Nordvestjysk Golf Club i Klitmøller och Vigsø Bugt Golf. Ni kan surfa både i Limfjorden och längs Västerhavets kust. Området kring Østerild och Østerild Plantage lämpar sig väl för vandring och cykelturer i den fridfulla naturen.

Attraktioner

I den trevliga byn Vesløs, 10 km öster om Østerild, kan ni se på författaren och poeten Johan Skjoldborgs barndomshem, som idag är inrättat som museum. Nära Frøstrup kan ni titta på en gravplats från vikingatiden med många gravhögar och en bautasten. Tømmerby Vikingagravplats "Højstrup Gravpladsen" härstammar från 800 och har varit fredad sedan 1881. Nationalmuseet har gjort utgrävningar på platsen och fann flera typer av gravar (12 km). Besök Thisted, som erbjuder butiker, restauranger, gallerier, konsthantverkare, Thisted Kyrka och Thisted Museum. På museet kan ni titta in i ett minnesrum över författaren J.P. Jacobsen och lära er mer om Thys bondekultur och Thisted historia (13 km).

Utflykter

I Hanstholm kan ni njuta av utsikten från stadens fyr och besöka Museumcenter Hanstholm, där ni kan se på en bunker från 2:a världskriget och flera kanoner (20 km). Handelsstaden Fjerritslev har flera butiker, restauranger och en stor torgmarknad varje lördag under sommaren samt Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum där, ni kan se på ett gammalt bryggarhem, en dräktsamling och lära er mer om ölbryggning. I Fjerritslev kan ni också följa ”Planetstien” - här finns solsystemets nio planeter, men förminskade en miljard gånger (29 km). Besök Nordsjöakvariet i Vorupør och se på fisk och havsdjur, som har fångats av fiskarna i Vorupør. Vorupør Museum är inrymt i det gamla båtvarvet, och här kan ni lära er mer om bakgrunden till Vorupør och stadens kustbefolkning (35 km).