Stugor i Toftum Bjerge
Destination

Toftum Bjerge

Toftum Bjerge

Hyr semesterstuga i Toftum Bjerge - Boka här

Stuga i Toftum Bjerge, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna i Toftum Bjerge vid Nissum Bredning är högt belägna och från många sommarstugor kan ni njuta av en flott utsikt över vattnet. Toftum Bjerge är en stillsam semesterort med en vacker badstrand nedanför de höga sluttningarna och där är vacker natur. Här kan ni njuta av området eller ta en tur till närliggande Lemvig.

Område

Det natursköna och välbesökta sommarstugeområdet ligger mitt i det backiga fjordlandskapet och appellerar till både barnfamiljer, fritidsfiskare, golfspelare och naturälskare. Här är det frid, ro, bra stränder och härlig natur. Från de markanta och 50 m höga kustklinterna vid Toftum Bjerge kan ni få en enastående utsikt över Limfjorden mot Thyborøn, Thy, Thyholm och Oddesund. Det finns flera matställen samt möjlighet till inköp av dagligvaror i närområdet, och 9 km härifrån bjuder Struer på butiker, restauranger, sevärdheter och Limfjordens största småbåtshamn.

Strande

Vid Nissum Bredning är fjorden mer salt än på andra ställen, vilket får den att verka mer som ett hav. Utanför Toftum Bjerge är det en härlig, lång och barnvänlig badstrand med fin sand samt lugnt och grunt vatten. På några ställen reser sig höga kustklinter alldeles bakom stranden.

Natur

Naturen kring Toftum Bjerge är helt unik med sina höga och karaktäristiska sluttningar ut mot havet. Struer Lystanlæg/Borglunden är en mer än 100 år gammal anläggning mitt i Struer med många träd och blommor. På Venø kan ni uppleva en vacker och mycket omväxlande natur. Naturen är präglad av fält, hedlandskap, skogsområden och branta sluttningar. Här finns det ett sällsynt rikt fågel- och djurliv, och ön är speciellt känd för sina många enastående fjärilsarter (12 km). Klosterhede Plantage är Danmarks största planterade skog. Skogen ligger söder om Lemvig och innehåller flera minnesmärken från andra världskriget, bl.a. flygplatser och bunkrar, en stor lekplats samt många vandrings-, cykel- och ridstigar (c:a 15 km).

Aktiviteter

Det helt otroliga och kuperade landskapet vid Toftum Bjerge gör området särskilt lämpligt för vandringsturer. Fjorden utanför området är idealisk för aktiviteter som segling, surfing och fiske. Struer Golfklub ligger vid Humlum, några få km från domarstugorna i Toftum Bjerge. Klubben erbjuder både en vacker, lätt kuperad 18-håls seaside-bana samt en 9-håls Pay & Play-bana. I Lemvig, 16 km härifrån, hittar ni en härlig golfbana till. Fritidsfiskare har ett otal fiskemöjligheter i detta område. Det kan fiskas i fjorden, från kusten eller från båt; i områdets sjöar, åar och mossar, i Put & Take fiskeparker samt på havet med fiskekutter från Hanstholm eller Thyborøn. Humlum Lystfisker Sø ligger alldeles vid Toftum Bjerge. Av de ytterligare närliggande fiskeplatserna kan nämnas; Engbo Mose, några få km bakom kusten, samt Oddesundbroen, som leder mot Thyholm, 6 km från Toftum Bjerge.

Attraktioner

Besök Struer, som förutom att ha Limfjordens största småbåtshamn, också kan bjuda på mysigt byliv samt flera gallerier och sevärdheter. Det kulturhistoriska museet Struer Museum är inrättat i byns äldsta fastighet, Torngård, och här kan ni bl.a. uppleva en gammal bondestuga, en flaskskeppsutställning, en forntidsutställning och en utställning om B&O (9 km). På Kunst og Kulturcenter Gimsinghoved vid Struer kan ni se de intressanta, skiftande utställningarna. Lemvig bjuder på många kulturella sevärdheter, bl.a. flera museer, samt bra shoppingmöjligheter och matserveringar. I Lemvig Havn, som primärt är en fiskehamn, håller man varje morgon offentlig fiskeauktion (16 km). Lemvig Museum är ett spännande, lokalhistoriskt och lite gammaldags museum med bl.a. skulpturer och målningar.

Utflykter

Handelsstaden Holstebro har många spännande specialbutiker och bra shoppingmöjligheter i den bilfria stadskärnan. Byn bjuder också på massor av konst och kultur, mysiga kaféer och en vacker å-miljö (24 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (31 km). Vejlby Sommerpark är en nöjespark med hästuthyrning, fiskesjö, mini-cross, körning med häst och vagn, mini-zoo, motocross och minigolf (32 km). Vid Vemb hittar ni den välbevarade herrgården Nørre Wosborg, som i dag fungerar som museum. Herrgården är mer än 700 år gammal och ligger omgärdad av en vallgrav (33 km). I Thyborøn ligger Jylland Akvariet, där ni kan klappa en haj på huvudet och hålla en krabba i handen; Kystcentret, som är ett spännande upplevelsecenter för hela familjen, samt Sneglehuset, ett hus som är dekorerat med miljontals snäckskal, både invändigt och utvändigt (41 km).