Stugor i Lyngs
Destination

Lyngs

Lyngs

Hyr semesterstuga i Lyngs - Boka här

Stuga i Lyngs, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Lyngs ligger i ett naturskönt område på den västliga delen av Thyholm i Limfjorden.

Område

Den lilla, lugna och trevliga semesterorten i Lyngs är omgiven av vatten, mot söder Nissum Bredning och mot norr Skibsted Fjord. Med vattnet som bakgrund, kan Ni nästan var Ni än befinner Er, uppleva vacker utsikt. På Thyholm är luften frisk och naturen är ren. Här kan Ni fiska, vandra, cykla eller bara koppla av i de stillsamma omgivningarna. I Thyholms kyrkor och museer kan Ni få veta mer om det tidigare fiske- och bondesamhällena på denna plats. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i Lyngs. Härifrån är det 5 km till Hvidbjerg, som erbjuder ett flertal restauranger och bra shopping och 24 km till Struer, där Ni finner affärer, restauranger, sevärdheter och Limfjordens största småbåtshamn.

Strande

Stranden 'Lyngs Drag' är en härlig Limfjordsstrand med grov sand, något stening och rent vatten. Vattnet är grunt, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Vill Ni bada vid Västerhavets breda, vita sandstränder, så ligger Agger Tange Strand bara 24 km från Lyngs. Den vita sandstranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden är omkring 100 m bred och består av sand och sten. Vattnet är klart och bottnen är av sand och sten. Där finns bra badställen och många platser i lä att vara på, bland de många vågbrytarna/pirerna. Det blir dock snabbt djupt vatten och ofta kan det vara både höga vågor och starka strömmar.

Natur

Lyngs är omgiven av åkrar och gröna, frilufts- och naturområden. Med vattnet som bakgrund är det vacker utsikt överallt där man färdas. Området har ett rikt fågelliv. 2 km norr om Lyngs ligger Munkholm udde - en stor, fridlyst areal med bevuxen strand och ett mycket rikt och varierande fågelliv. Hvidbjerg Plantage är ett 40 ha stort område med skogsplantering av löv- och barrträd (5 km). Ydby Hede är ett vackert naturområde med ett antal vandrings- och cykelstigar, som ligger ca 7 km väster om Lyngs. I Odby (9 km) hittar Ni en imponerande och markant kust med branta klippor, som sträcker sig långt upp mot norr. 13 km norr om Lyngs, ligger det vackra området Dover Udde och Dover Plantage. Det närliggande Lodbjerg Klitplantage är ett 1050 ha stort område med skog, sjöar samt hedar och klittarealer. På Venø kan Ni få se en vacker och mycket omväxlande natur. Här finns det ett sällsynt rikt fågel- och djurliv och ön är speciellt känd för sina många enastående arter av fjärilar (27 km).

Aktiviteter

Den vackra och omväxlade naturen inbjuder till vandrings- och cykelturer i det fria. Där finns goda fiskemöjligheter på många ställen längs Thyholms kuster och i områdets åar och sjöar. Det finns också möjlighet att hyra båt på flera ställen på Thyholm för att eventuellt fiska på fjorden. Golfspelare kan prova banan hos Struer Golfklubb. Klubben erbjuder både en vacker, lätt kuperad 18-håls, 'sea-side' bana och en 9-håls Pay & Play bana (24 km).

Attraktioner

En holländsk väderkvarn från 1867 är idag Lyngs varumärke. Kvarnen har en särpräglad klockstapel och är öppen för offentligheten. Stenåldersgården i Ydby Hede är Danmarks största samling av gravhögar (7 km). Vid 'Den Heliga Källan' i stan, kan Ni få uppleva en källa som ur jorden, året runt sprutar ut stora mängder kallt, klart vatten (9 km). Den vackert belägna herrgården, Hindsels kan betraktas utifrån på den nordöstliga delen av Thyholm (9 km). En fördämning går från Thyholm till ön Jegindø, där stranden Jegind Tap, en lång, smal udde med goda badmöjligheter och särpräglad natur är värt ett besök (9 km till fördämningen). Thyholm Egnsmuseum i Søndbjerg är ett museum, som är inrett i en gammal apotekargård. Här berättas det om traktens kultur och historia (13 km). Limfjordscentret i Doverodde är en 150 år gammal, mycket välbevarad köpmans gård. Få ett realistiskt intryck av köpmans gårdens roll förr i tiden. På andra våningen i byggnaden är det varierande utställningar (13 km).

Utflykter

Upplev gravkammaren i gånggriften Lundehøj i Heltborg, som härstammar ända från bondestenåldern (14 km). På Kutter- och Bunkermuseet i Oddesund vittnar stora bunkeranläggningar och en utställning om belägringen under 2:a världskriget (14 km). Besök Stuer med Limfjordens största småbåtshamn, trevligt stadsliv och flera gallerier och sevärdheter. Det kulturhistoriska museet Struer Museum, är placerat i stans äldsta egendom, Torngård och här kan Ni bl a uppleva ett rum i gammal bondestil, en utställning med flaskskepp och en forntidsutställning (24 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, där Ni kan klappa en haj på huvudet och hålla en krabba i handen, Kustcentret som är ett spännande upplevelse- och kontaktcenter och Snigelhuset; ett hus, som är dekorerat med miljoner av skal, både invändigt och utvändigt (33 km). Jespershus Blomsterpark är Nordens största med färgrika blomster-arrangemang, jungelzoo med bl a vackra tropiska fåglar och pirat-, lekpark och vattenland (39 km).