Stugor i Helligsö
Destination

Helligsö

Helligsö

Hyr semesterstuga i Helligsö - Boka här

Stuga i Helligsö, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Helligsø ligger på Sydthy vid Limfjorden och med kort avstånd till Västerhavet.

Område

Området omkring Helligsø bjuder på en omväxlande natur. Det barska, kalla och vindpinade landskapet vid västkusten står i stark kontrast till den frodiga naturen omkring fjorden. Båda landskapen inbjuder ändå till vackra naturupplevelser och bra aktivitetsmöjligheter. Helligsø är en perfekt semesterort för sportfiskaren och naturälskaren. Staden Hurup, som ligger 10 km norr om Helligsø, är en vacker handelsstad och här finner Ni matställen samt bra special- och dagligvarubutiker.

Strande

Et par km från Helligsø finner Ni Draget Strand, som med sitt grunda vatten är mycket barnvänligt. Vattnet är klart och den ca 1 km långa stranden och bottnen består av sand och mycket sten. Vill Ni uppleva Västerhavets breda, vita sandstränder, så ligger Agger Tange Strand bara 14 km från Helligsø. Den vita sandstranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden är omkring 100 m bred och består av sand och sten. Vattnet är klart och bottnen är av sand och sten. Där finns bra badställen och många platser i lä att vara på, bland de många vågbrytarna/pirerna. Det blir dock snabbt djupt vatten och ofta kan det vara både höga vågor och starka strömmar.

Natur

Ydby Hede är ett flott naturområde med ett antal vandrings- och cykelstigar, belägna ett par km öster om Helligsø. På den motsatta kusten av Helligsø (11 km) ligger det vackra området Doverodde och Dover Plantage. Det närliggande Lodbjerg Klitplantage är ett 1050 ha stort område med skog, sjöar, hed- och klittarealer. Det finns fem olika markerade vandringsleder i området.

Aktiviteter

Det är bra möjligheter till fiske i fjorden, i Västerhavet, i sjöar och åar och i Put&Take fiskesjöar. Bl a är det populärt att fiska från pirerna i Agger och i sötvatten sjön Flade sjö. Likaså, är det tillfällen till vandrings- och cykelturer längs de många utstakade rutterna i det natursköna landskapet omkring Helligsø. För golfspelaren är det inte långt till bra banor, varken till Struer (32 km) eller Lemvig (44 km).

Attraktioner

Forntidskyrkogården i Ydby Hede är Danmarks största samling av jättegravkullar (6 km). Limfjordscentret i Doverodde är en 150 år gammal, mycket välbevarad köpmansgård. Här får Ni ett verkligt intryck av köpmansgårdens roll förr i tiden. På andra våningen i byggnaden är det olika utställningar (11 km). Upplev en storslagen utsikt över landskapet från den 37 m höga, fd kornsilon i Doverodde. Thy är allmänt rik på intressanta museer och spännande utställningar av lokala konsthantverkare.

Utflykter

Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, junglezoo med bl.a. vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (38 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (54 km). Vejlerne som ligger nordöst om Skyum, är Nordeuropas största fågelreservat och här kan Ni följa fågellivet från en av de många utsiktstornen (ca 70 km).