Stugor i Hvalpsund
Destination

Hvalpsund

Hvalpsund

Hyr semesterstuga i Hvalpsund - Boka här

Stuga i Hvalpsund, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Hvalpsund ligger alldeles vid Limfjorden och här finns en härlig strand med utsikt över Salling, en aktiv småbåtshamn och många trevliga sommarstugor. Sommarstugorna i Hvalpsund är omgivna av skogar och grönområden. Hvalpsund är ett idealiskt semestermål för den aktiva familjen.

Område

Hvalpsund är den perfekta utgångspunkten för en aktiv semester, vare sig Ni vill surfa, spela golf, sportfiska, vandra eller cykla i det omväxlande landskapet. I staden finns inköpsmöjligheter, en trevlig småbåtshamn, ett färjeläge, från vilken färjan går till Sundsøre på Salling, samt en historisk krog med utsikt över Limfjorden.

Strande

Vattnet omkring Hvalpsund är lugnt och barnvänligt och det är 'Blått Flagg' (av myndigheterna godkänt badvatten) både vid stranden och vid småbåtshamnen. Det finns en badbrygga precis vid sidan av färjeläget.

Natur

Hvalpsund ligger på Louns Halvö, som är präglad av stora kullar och raviner. Där finns ett rikt djur- och växtliv i denna enastående natur. Den vackra, återskapade sjön, Louns sjö, kännetecknas av ett rikt fågelliv. Sjön Navn är totalt fridlyst och ligger vackert omgiven av mossar och hedar vid Gatten. I Uhrehøj Plantage finns flera fridlysta gravkullar. Härifrån är det en storslagen utsikt över landskapet och delvis också till Limfjorden. Hyllebjerg Kullar är ett naturskönt och kuperat hed- och skogsområde I Hyllebjerg.

Aktiviteter

Området är som gjort för en aktiv semester. Fjorden är perfekt för bad, småbåtssegling, surfing och havsfiske. Det omväxlande landskapet bjuder på härliga naturupplevelser längs de många bra vandrings- och cykellederna i området. Det finns flera besöksgårdar i omgivningarna, där Ni kan uppleva djurlivet på en gård. Hästar finns också att hyra. I Gatten finns Nordeuropas största golfanläggning; Himmerland Golf & Country Club, med utmaningar för såväl redan kunniga som nybörjare. Limfjorden samt de många sjöarna, åarna och Put&Take-sjöarna i området, erbjuder verkligen goda möjligheter för sportfiskaren.

Attraktioner

Området omkring Hvalpsund har alltid inspirerat och dragit till sig många konstnärer och konsthantverkare. Upplev konstnärerna i deras verkstäder och ateljéer. Stenanläggningen i Myrhøj uppstod under bronsåldern och består av en stenlänga på 154 m. Herrgården Hessel, den enda bevarade, stråtäckta herrgården i Danmark, ligger på den fridlysta Lounshalvön i Hvalpsund. Här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden. Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i den miljön. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern. En rekonstruerad boplats visar hur dåtidens boende såg ut (17 km).

Utflykter

På ön Fur, finner Ni ett annorlunda och speciellt landskap, som är präglat av slätter, sjöar, kullar, ett kustband med branta stup, skogar och molergravar (21km). (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder). Besök det vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmerande småbåtshamn, en trevlig gågata med goda inköpsmöjligheter och flera bra restauranger (25 km). Jespershus Blomsterpark på Limfjordsön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark (28 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (46 km).