Stugor i Ejerslev, Mors
Destination

Ejerslev, Mors

Ejerslev, Mors

Hyr semesterstuga i Ejerslev, Mors - Boka här

Stuga i Ejerslev, Mors, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Ejerslev ligger i fridfull naturomgivning på nordspetsen av Limfjordsön Mors, rätt ut mot Løgstør Bredning.

Område

Det lilla, trevliga samhället Ejerslev är omgivet av fridlyst och rogivande natur. Orten har sin egen lilla hamn och en imponerande molergrav ut mot fjorden (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder). Sommarstuge området Ejerslev Lyng, ligger väster om samhället ut mot en härligt, barnvänlig badstrand. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i Ejerslev, 3 km in i landet och 18 km söderut ligger 'huvudstaden' Nykøbing Mors, som bjuder på många butiker, restauranger, sevärdheter och trevlig hamnatmosfär. Mors erbjuder en vacker och mycket omväxlande natur. Ön är präglad av många, små byar med trevlig atmosfär och inbjuder till en avkopplande semester i lugn och ro.

Strande

Precis utanför Ejerslev Lyng hittar Ni en bra och barnvänlig badstrand. I Nykøbing kan Ni bada vid Nykøbing Østerstrand på udden Ørodde, som har en bra och barnvänlig badstrand med badbrygga och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Den 20 m breda och 20 km långa stranden med sand och sten har grunt, klart vatten och härlig sandbotten. Beach-volley är en mycket populär aktivitet här. Om Ni vill bada vid Västerhavets breda, vita sandstränder med vågor och höga sanddyner, så ligger kusten bara omkring 50 km från Ejerslev.

Natur

Naturen omkring Ejerslev är präglad av åkrar och molergravar. Vid Ejerslev Molergrav kan Ni uppleva de vackra molerssluttningarna, som reser sig stelt från kusten. Det mest kända stället är Hanklit (61m), med en mer än 55 miljoner år gammal geologisk historia. Här har man hittat förstenade djur och plantor som kan ses på Molermuseet. De natursköna omgivningarna inbjuder till promenader på stranden eller på de markerade stigarna genom molergravarna. Från öns högsta punkt, Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan Ni njuta av en makalös utsikt över Mors, Limfjorden och öarna Livø och Fur. Skogen, Legind Bjerge Plantage, med tillträde för allmänheten, strax söder om Nykøbing Mors, är en mycket varierande skog med dalar, sjöar och höga, gamla träd från nordvästra USA (22km) För fågelintresserade är Agerø, som ligger söder om Mors, absolut värt ett besök. Ön är rastplats för flera mycket sällsynta fåglar (37 km) Mors och grannön Fur, är de enda ställen i världen, där moler förekommer i berggrunden.

Aktiviteter

För golfspelare är möjligheten till en tur runt banan i närheten mycket goda. Morsø Golfklubb i Nykøbing, är anlagd på en ängsareal med ett å system. I Gatten finns Nordeuropas största golfanläggning; Himmerland Golf & Country Club, med utmaningar såväl för kunniga, som för nybörjare (80 km). Det finns fantastiska fiskemöjligheter längs de vackra limfjordskusterna på Mors. Dessutom finns det flera Put&Take fiskesjöar i området, varav den närmaste er Morsø Fiskepark i Nykøbing. Mors erbjuder också möjligheter till aktiv sport som golf, tennis, beachvolley mm. Mors är som gjord för en aktiv semester och det finns också möjlighet att hyra cyklar i samhället och följa den markerade solskensturen runt ön (totalt 120 km).

Attraktioner

På Molermuseet i Hesselbjerg, nära molersluttningen Hanklit, kan Ni se de otroliga fynden av 55 Mio år gamla fossiler (förstenade djur och plantor) som har grävts fram ur jordavlagringarna (3 km). 'Skarregaard' är en av de äldsta släktgårdarna på Mors och idag fungerar det som ett lantbruksmuseum. Här blir Ni förda flera generationer tillbaka i tiden. Det omkringliggande landskapet med frodiga skogar, gröna ängar, sjöar samt förhistoriska minnesmärken är också en upplevelse i sig (4 km). Handelsstaden Nykøbing är 'huvudstaden' på Mors. Upplev de små, mysiga gatorna i hamnkvarteret med de gamla arbetarbostäderna. Nykøbing Hamn ligger i förlängningen av gågatan, fylld av härlig stämning och här finner Ni också en underbar, lokal hamnatmosfär och flera bra restauranger (18 km). Dueholm Kloster i Nykøbing, är stadens äldsta nu bevarade byggnad, som grundlades av Johanitterordern 1371. I dag är det utställningar i de fem historiska byggnaderna.

Utflykter

Jesperhus Blomsterpark är Nordens största med färgrika blomsterarrangemang, junglezoo med bl.a. vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (22 km). Det äventyrsaktiga Højriis Slott, söder om Nykøbing, är en av Danmarks äldsta herrgårdar och är i dag öppet för offentligheten. Här finner Ni bl a en utställning om Törnrosa (26 km). Herrgården Hessel, den enda bevarade herrgården i Danmark med stråtak, ligger på den fridlysta Louns halvö nära Hvalpsund (48 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (60 km). Det vackert belägna stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i denna miljö. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern och en rekonstruerad boplats visar dåtidens boende (65 km).