Stugor i Thorsager
Destination

Thorsager

Thorsager

Hyr semesterstuga i Thorsager - Boka här

Stuga i Thorsager, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Thorsager ligger i Djursland, ca. 7 km norr om Kalø Vig.

Område

Den lilla staden Thorsager är känd för sin kyrka, som är Jyllands ända rundkyrka. Det lugna sommarstugeområdet ligger ca 2 km norr om Thorsager, i ett naturskönt område med skog, sjöar och åar. Ett perfekt semesterområde för Er, som älskar naturen och dess djurliv. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i staden. Thorsagers centrala läge betyder, att Ni befinner Er inom kort avstånd till härlig badstrand, vackra naturområden, större städer och Djurslands många sevärdheter.

Strande

Vid Kalø Vig, ca 7 km från Thorsager, ligger sandstranden Følle Strand. Vattnet är grunt i slutet av Kalø Vig och därför är stranden mycket barnvänlig. Ovanför stranden ligger några grönområden, som passar till lekar och aktiviteter. Viken är dessutom ett bra ställe för vindsurfing. Från Følle Bugt har Ni utsikt till Mols, Hestehaveskoven och Kalø Slottsruin.

Natur

Strax söder om Thorsager ligger ett vackert naturområde med skogar och kullar, moränraviner, dalar, sjöar och åar. Härifrån är det på flera ställen, flott utsikt till Kalø Vig och Kalø Slottsruin. Vid Kalø Slottsruin finner Ni Hestehaveskoven, som är präglad av varierande växtlighet, ett rikt djur- och växtliv och några härliga gräsbevuxna stränder ned till slottsviken. Här finner Ni också Vosnæsskoven, där Vosnæs Pynt sticker ut i den grunda Kalø Vig. 15 km från Thorsagor ligger det enastående landskapet Mols Bjerge. Området är ett storslaget, fridlyst landskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av öppna hedar och kullar och det är en vacker utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). I en mycket kuperad terräng med utsikt över Ebeltoft Vig och Helgenæs ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

Kalø Golf Club ligger bara några få kilometer från Thorsager, men Djursland kan dessutom bjuda på golfbanor hos Ebeltoft Golf Club, Grenaa Golfklubb, Norddjursland Golfklubb och Randers Golf Klubb. Syddjursland bjuder på bra möjligheter för lustfiskare i bl. a Kolindsunds kanaler, i Put & Take fiskesjöar (bl. a den 7000 m2 stora Djurs Fiskesjö), från kusten och på havet. Det arrangeras havsfiske med kutter från Ebeltoft. Har Ni lust till att se området från havsidan, kan Ni åka med på en segeltur längs kusten i bukten utmed Følle Strand. I Følle Strand har Ni dessutom möjligheter för att dyka, surfa och åka vatten- eller jetskidor. Det finns goda förutsättningar för vandrings- och cykelturer i området. Eller prova på en ridtur längs de kuperade stigarna på Djursland. Cyklar och ridhästar kan hyras i området. Det är mycket populärt att paddla kanot på kanalerna i Kolindsund. I Kolind hittar Ni också ett härligt friluftsbad (9 km).

Attraktioner

Jylland enda rundkyrka, Thorsager Kyrka, är ett historiskt byggnadsverk från omkring år 1200. I Ryomgård finner Ni Djurslands Järnvägsmuseum, som har Jyllands största utställning om järnvägen. Ni kan få uppleva mer än 2000 effekter på museet (6 km). I Ryomgård ligger också Djurslands Galleri och Kunstcenter, som löpande presenterar flotta utställningar med målningar, konstaffischer, litografier eller skulpturer. Ett av Kalø Slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och har i sina gömmor många otroliga och spännande historier (7 km). I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (9 km). Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (12 km).

Utflykter

Gl. Estrup slott och museum i Auning, är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (14 km). Den vackra, 700 år gamla staden Ebeltoft bågnar av historiska sevärdheter. Gå bl. a på en promenad i den äldsta delen av staden, på de gamla kullerstensbelagda gatorna mellan skeva hus och trevliga, små butiker (25km). På Glasmuseet kan Ni uppleva olika utställningar av både inhemska och internationella glasdesigners. På Ree Park – Ebeltoft Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (37km).