Stugor i Fölle Strand
Destination

Fölle Strand

Fölle Strand

Hyr semesterstuga i Fölle Strand - Boka här

Stuga i Fölle Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

På semesterorten Fölle Strand vid Djurslands södra kust, finns det trevliga sommarstugor och en härlig, barnvänlig badstrand, som ligger precis vid sommarstugeområdet. Bortom kusten och sommarstugorna kan ni njuta av naturen och utsikten i den vackra nationalparken Mols Bjerge. Och i närheten av Fölle Strand kan ni uppleva Djurslands städer och sevärdheter.

Område

Semesterorten Følle Strand ligger vid Kalø Vig högst upp i Århusbukten. Från Følle Bugt har Ni utsikt till Mols, Hestehaveskoven och Kalø Slottsruin. Det finns bra inköpsmöjligheter i Rønde, som ligger ca 4 km från Følle Strand. En trevlig semesterort med bra strand, vacker natur och aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Samtidigt är Følle Strand en bra utgångspunkt för de många attraktionerna som finns på Djursland.

Strande

Følle Strand är en härlig badstrand. Vattnet är grunt i Kalø Vig och därför är stranden mycket barnvänlig. Stranden är dessutom lämplig för vindsurfing.

Natur

Hestehaveskoven ligger vid Kalø Slottsruin och är präglad av växlande vegetation, ett rikt djur- och växtliv och några vackra gräsbevuxna stränder ned till Slottsviken. Här finner Ni också Vosnæsskoven, där Vosnæs Pynt sticker ut i den grunda Kalø viken. Vid utloppet av Knebel Vig är sundet smalt med branta sluttningar - ett av traktens vackraste områden. Mols Bjerge är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsleder och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av kullar med öppna hedar och det är en vacker utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). Halvön ligger söder om Mols Bjerge. Området är ett spännande, naturskön och kuperat område med flera kulturhistoriska minnesmärken. I en ordentligt kuperad terräng med utsikt över Ebeltoft Vig och Helgenæs, ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

Det är bra förutsättningar för promenader och cykelturer i området. På flera ställen finns det möjlighet till att hyra cyklar. Eller, varför inte prova på en ridtur längs de kuperade stigarna på Djursland. Ridhästar kan också hyras i området. Det finns fyra golfbanor i området, bl. a Kalø Golf Center, dit gästande spelare är välkomna. För sportfiskare finns det goda möjligheter i de många åarna och vattendragen, från kusten, i Put & Take fiskesjöar och på havet. Det arrangeras havsfiske med kutter från Ebeltoft. Har Ni lust att se området från havssidan, kan Ni åka med på en segeltur längs kusten i bukten utanför Følle Strand. Dessutom är dykning, surfing, vattenskidåkning, jetskiing, kanotpaddling och tennis populära aktiviteter här.

Attraktioner

Kalø Slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig. Förutom själva ruinen och fördämningen därute finns det runt om i området, rester av andra anläggningar med anknytning till Kalø: Grevens Skanse, Tobiæ källa och Bregnet Kyrka. Dessutom finns det i skoven flera välbevarade dösen och gravkullar från stenåldern.

Utflykter

Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis. I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta. Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². I Randers Regnskog kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Upplev aktiviteten och stämningen i de två trevliga turiststäderna Ebeltoft och Grenå. Med sina trånga, kullerstensbelagda gator och skeva hus får den Er att känna, att Ni är förflyttade till en gången tid. Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, den livliga atmosfären vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv.