Stugor i Sködshoved
Destination

Sködshoved

Sködshoved

Hyr semesterstuga i Sködshoved - Boka här

Stuga i Sködshoved, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Skødshoved ligger i Sydvestdjursland med utsikt över Århus Bugt och Kalø Vig.

Område

Skødshoved ligger i den sydvästra delen av Djursland - precis mittemot Århus och är Omgiven av Århusbugten, Mols Bjerge, Djurslands trevliga byar och spännande sevärdheter. I Skødshoved finner Ni lugn och ro, härlig natur, en av Djurslands mest populära badstränder samt en liten, trevlig hamn för jollar, varifrån Ni kan ta en segeltur. I denna hamn är bänkar, bord och grillar uppsatta och här kan Ni njuta av Er mat samt den flotta utsikten över Århusbugten. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i området.

Strande

Skødshoved Strand har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och är den mest besökta stranden på Mols. Stranden är mycket barnvänlig, eftersom den har sandbotten och grunt vatten. Dessutom finns det kiosk och toaletter på stranden. Stranden ligger precis vid den trevliga hamnen med jollar. Det är bra surfingmöjligheter i Århusbugten.

Natur

Skødshoved ligger inte långt från Mols Bjerge, som är ett storslaget, fridlyst landskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tät skog avlöses av öppna hedar med kullar och det är en vacker utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). Halvön Helgenæs ligger söder om Mols Bjerge. Området är ett spännande, naturskönt och kuperat område med flera kulturhistoriska minnesmärken I en mycket kuperad terräng med utsikt över Ebeltoft Vig och Helgenæs, ligger Fuglsø Bakker. Landskapet runt omkring Kalø Vig bjuder också på många upplevelser. Det finns många stora och flotta gravkullar i Kaløskovene och att ta en tur förbi Kalø Slott och den gamla Slottsruinen som ligger i Kalø Vig, är också en upplevelse.

Aktiviteter

Det finns flera golfbanor i området, bl. a i Kalø, Ebeltoft och Grenå. Året runt är det bra fiskemöjligheter i Kattegat utanför Skødshoved samt från sydspetsen av Helgenæs. Från Ebeltoft arrangeras det fisketurer med kutter. På sommaren kan Ni, från Skødshoved Jollehamn, segla över bukten till Marselisborg Lystbådehavn, med det 100 år gamla veteranskeppet 'Skødshoved'. Bara några få kilometer öster om Skødshoved, ligger Fuglsø Centeret. Här kan Ni t ex spela tennis och beachvolley. Underbara naturupplevelser väntar längs de många vandrings-, cykel- och ridstigarna i området.

Attraktioner

Ca 1 km från Skødshoved Jollehavn finner Ni en spännande aktiv verkstad. Här kan Ni få uppleva stenålderns flintatillverkare arbeta på nära håll och se museets samlingar av arkeologiska och geologiska minnesmärken. Nära hamnen finns en liten stig som leder ut till utsiktshöjden Basbjerg, varifrån Ni får en fantastisk utsikt över Århus Bugt. Det gamla, vackra godset Isgård ligger i vacker natur i Mols Hoved och är värt ett besök. I Knebel, ca 9 km ifrån Skødshoved, finns flera intressanta gallerier samt den berömda stendösen Porskær Stenhus.

Utflykter

Kalø Slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig. I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (31 km). Djurs Sommarland i Nimtofte, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (38 km). Gl. Estrup slott och museum i Auning, är vackert omgivna av vallgravar, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (40 km). Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Botanisk Have, den livliga atmosfären vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (ca 50 km med bil och ca 10 km med båt). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (52 km).