Stugor i Boeslum Strand
Destination

Boeslum Strand

Boeslum Strand

Hyr semesterstuga i Boeslum Strand - Boka här

Stuga i Boeslum Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Boeslum ligger helt ute vid Kattegatt och är omgiven av enastående natur och Djurslands bästa badstrand.

Område

Den trevliga byn Boeslum med de fyrlängade, halmtakstäckta gårdarna ligger i lä bakom de höga kullarna vid Ebeltoft. Från den härliga stranden har ni utsikt till ön Hjelm i Kattegatt. Många av sommarstugorna i området är högt belägna och har utsikt över havet och det vackra landskapet. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området.

Strande

Boeslum Strand är Djurslands bästa badstrand med fin sand, sandbotten, vågor och goda surfmöjligheter.

Natur

Boeslum är omgiven av den natursköna Boeslum Plantage, strand och gröna arealer. Jernhatten, norr om Boeslum, är en 50 m hög backe, som ligger alldeles bakom stranden. Mellan Øer och Elsegårde, söder om Boeslum, ligger ett stort hedområde. Här finns många sällsynta och fridlysta djur- och växtarter. Annars är terrängen kuperad, vilket ofta ger en fin utsikt över landskapet och havet. Överallt i området hittar ni många fina naturstigar. Mols Bjerge är ett storslaget fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett otal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tät skog efterträds av öppna hedbackar och det är fina vyer över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegatt från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m).

Aktiviteter

Det finns flera golfbanor på Djursland. Den närmaste är en 18-håls bana vid Ebeltoft Golfklub, som är vackert belägen i kuperad terräng - alldeles utanför Boeslum. För fritidsfiskare finns det fina möjligheter från kusten, på havet eller i Øer Put & Take-sjö. Det arrangeras dessutom fisketurer med kutter från Ebeltoft. Området bjuder på många bra vandrings- och cykelstigar. Kitesurfing är också en populär aktivitet i området. I Elsegårde kan ni hyra cyklar och båtar. Dessutom finns här en minigolfbana. Den 50 m höga kullen, Jernhatten, kan ni bestiga för att njuta av utsikten eller för att paraglida från.

Attraktioner

Den gamla idylliska byn Elsegårde med egen bydamm ligger 5 km från Boeslum. Upplev aktiviteten och atmosfären i den 700 år gamla handelsstaden Ebeltoft med de gamla, sneda korsvirkeshusen och kullerstensgatorna. Här hittar ni bl.a. flera sevärdheter, spännande butiker och bra matställen. Glasmuseet i Ebeltoft rymmer en erkänd samling av modern internationell glaskonst. Här kan ni bl.a. köpa glaskonst och se glasblåsarna i arbete. Fregatten Jylland är världens största krigsskepp i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2 450 ton och segelytan är på 1 881 m2. Ree Park - Ebeltoft Safari är djurarterna uppdelade på fyra kontinenter, så som de skulle ha varit i naturen. Upplev den fantastiska vyn ut över savannerna med de många olika djuren.

Utflykter

I Skandinavisk Dyrepark får ni äkta naturupplevelser; i den fantastiska björnparken, från den 250 m långa gångbron, kan ni t ex observera björnarna. (26 km) Djurs Sommerland är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt. (31 km) Kalø slottsruin från 1313 är också ett charmigt utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig. (35 km) I Kattegatcentret i Grenå väntar er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta. (35 km) Gl. Estrup slott och museum är vackert omgiven av vallgrav, skog, fält och äng. Slottet bildar ram omkring både Jyllands Herregårsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum. (42 km) I Randers Regnskov kan ni uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. (57 km)