Stugor i Fjellerup Strand
Destination

Fjellerup Strand

Fjellerup Strand

Hyr semesterstuga i Fjellerup Strand - Boka här

Stuga i Fjellerup Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Fjellerup Strand är en av Djurslands mest populära semesterorter. Här kan ni tillbringa er semester i en sommarstuga i mycket natursköna omgivningar och i närheten av en lång strand. Fjellerup Strand ligger i närheten av flera av Djurslands sevärdheter.

Område

Den trevliga och fridfulla semesterstaden Fjellerup Strand ligger på Norddjurslands kust. Bakom strandens sanddyner, ligger sommarstugorna i ett stort naturområde med skog. Det finns inköpsmöjligheter och ett par restauranger i området. Havet, den barnvänliga stranden, skogarna och de många aktiviteterna och sevärdheterna gör Fjellerup till en populär semesterort för hela familjen.

Strande

Utanför Fjellerup finns det en fin barnvänlig badstrand med finkornig sand och sanddyner. Stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Vattnet är grunt och det är sandbotten.

Natur

Fjellerup och Djursland har en fantastisk och mycket omväxlande natur med många stigar och små vägar, som är perfekta för promenader och cykelturer. Den vackra naturen är präglad av ljungbevuxna kullar, hedar, åkrar, långa, omväxlande kuststräckor med branta kritasluttningar och barnvänliga sandstränder samt skogar, bl. a Troldeskovene, Mejlgård-skovene och Løvenholm-skovene. Mols Bjerge är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsleder och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av kullar med öppna hedar och det är en vacker utsikt över Mols och vattnet.

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter för fiske, såväl från kusten som i Djurs fiskesjö. Området har ett vitt förgrenat nät av såväl vandrings- som cyckelleder. På grund av vinden och vågorna är Fjellerup också ett attraktivt surfingområde.

Attraktioner

Vid Mejlgård Slott, något väster om Glesborg, ligger det 6000 år gamla fyndet av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern, som är av både arkeologiskt och historiskt intresse. Från slottet skall man gå 3 km till fots genom Mejlgårdsskoven för att komma dit. Stendösen (stenåldersgravar) i Tuestrup är likaså en historisk sevärdhet. Norr om Glesborg ligger Karlby Klint och Fornæs Fyr.

Utflykter

Djurs Sommarland, 7 km från Fjellerup, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (28 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta. Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum och ligger ca 15 km från Fjellerup. Randers Regnskog ligger ca 25 km från Fjellerup. Här kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskog lever upp till sitt namn. Upplev stämningen och aktiviteten i de två trevliga turiststäderna Ebeltoft och Grenå. Med sina trånga, kullerstensbelagda gator och skeva hus, får de Er att känna, att Ni är förflyttade till en gången tid.