Stugor i Lövenholm
Destination

Lövenholm

Lövenholm

Hyr semesterstuga i Lövenholm - Boka här

Stuga i Lövenholm, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Mitt i skogen på den idylliska halvön Djursland

Område

Løvenholm är en vacker semesterort på den populära halvön Djursland. Här bor ni idylliskt mitt i Løvenholm Skog och ganska nära intill de fantastiskt barnvänliga stränderna, spännande attraktioner och intressanta sevärdheter. Løvenholm är perfekt för fritidsgäster, som är intresserade av den vackra danska naturen, som gärna vill bada, fiska eller uppleva landskapet på cykel eller till fots. I Løvenholm bor ni dessutom centralt i förhållande till Jyllands många attraktioner, som alla kan nås på mindre än två timmar med bil. De närmaste större städerna är Randers (32 km) väster ut, Grenaa vid Kattegat (25 km) och Århus (48 km) söder ut. Dessa städer har ett flertal bra inköpsmöjligheter och lockar med restauranger, caféer och sevärdheter. Dagligvaror kan inhandlas inom en radie av 4 km.

Strande

I nordlig riktning ligger bl. a. stränderna Fjellerup, St. Sjørup och Lystrup, som alla lämpar sig för avkoppling och vattenaktiviteter (ca. 15 km). Öster ut hittar ni Bønnerup- och Gjerrild Strand, vidsträckta sandstränder med klitter och ett stort orört bakomliggande område (ca. 26 km). Om ni vågar er på en lite längre biltur, kan ni besöka Grenå Strand, som ligger ca. 27 km härifrån. Denna 7 km långa sandstrand hör till några av Jyllands bästa stränder. Vid den barnvänliga Grenå Strand finns nämligen bra bekvämligheter, det renaste badvatten och finkornig sandstrand. Hitta en skön plats bland sanddynerna och njut av solen! I bukten, Kalø Vig (ca. 27 km) ligger sandstranden Følle Strand. Denna strand är mycket barnvänlig, för att vattnet är grunt och gräsytorna bortom stranden lämpar sig för spel och aktiviteter. Från Følle strand kan ni dyka, surfa och åka vattenskidor och vattenskoter/ jetski.

Natur

Djurslands natur är något ganska speciellt. På den idylliska halvön finns nästan alla typer av danska landskap representerade. Det bördiga Djursland präglas av vackra skogar och inbjudande stränder och är ett fantastiskt semestermål för den som är intresserad av den danska naturen. Er stuga ligger i Løvenholm Skov. I den här skogen ligger Løvenholm Langsø, som framför allt är känd för sina stora sump- och vattenmossar och som med sin enastående flora och fauna hör till en av de mera sällsynta typerna av sjöar. Vattnet i sjöarna i detta skogsområde är brunt och de flesta sjöar och mossar - så när som på Løvenholm Langsø - har uppstått genom torvgrävning i de ursprungliga högmossarna. 40 km härifrån ligger Mols Bjerge, ett storartat, omväxlande, fridlyst område med många stigar och ett rikt djurliv - tät skog växlar med öppna böljande hedar och från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m) är det en fantastisk vy över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat.

Aktiviteter

På Djursland finns det många golfbanor. I närheten av er stuga finns bl. a Norddjursland Golfklubb (17 km), Grenaa Golfklubb (21 km) och Kalø Golf Center (27 km). För sportfiskare finns det också bra möjligheter på Djursland - oavsett om ni fångar torsk från en kutter, kommer tillbaka med en havsöring från sandbanken, fiskar från stranden eller fångar gädda i en sjö. Om ni vill hjälpa till lite, kan ni t. ex besöka Moesholm - Put & Take, en sjö med välsmakande öring och ål (13 km). Djurslands backiga landskap lämpar sig för dem, som gärna vill vandra, cykla och rida. Cyklar och hästar kan hyras i området. Vid 'Fjordcentret - Voer Færgested' kan ni hyra jollar och kanoter, fodra öringar med flugor, leka med barnen på den stora naturlekplatsen och stärka er med hembakade kringlor eller kryddsnaps (30 km) i den mysiga kaffestugan.

Attraktioner

Bara 5 km från er stuga ligger det berömda 'Djurs Sommerland'. När ni har betalat entréavgiften, kan ni helt gratis, utnyttja alla de roliga attraktionerna som finns. Konstintresserade kan också få ut något av sitt intresse, i ferieområdet Løvenholm. De två konstnärerna i galleriet Pottehuset (7 km) hämtar sin inspiration från traditionellt danskt stengods och från den vackra naturen som omger dem. 9 km bort, vid Ryomgård, ligger Djurslands Galleri og Kunstcenter med varierande utställningar. I Ryomgård kan ni dessutom besöka Djurslands Jernbanemuseum med Jyllands största utställning, där gamla tiders järnvägar åskådliggörs. Herregården Gl. Estrup (11 km) är omgiven av vallgravar, skog åkermarker och ängar och här finns Jyllands Herregårdsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum. I den Skandinaviske Dyrepark nära Kolind (17 km) kan ni bl. a se på björnar uppifrån en 250 m lång bro.

Utflykter

På Kattegatcentret väntar er en verkligt upphetsande syn - se en fruktinjagande haj djupt i ögonen (26 km). Kalø Slottsruin, anlagd 1313, är också ett trevligt utflyktsmål. Ruinen har ett vackert läge i Kalø Bugt och döljer på många otroliga och spännande historier (30 km). Den 700 år gamla staden Ebeltoft, som är full av historiskt intressanta sevärdheter, är likaså värd ett besök. Gå t. ex på promenad i den gamla delen av staden, där gatorna är belagda med kullerstenar och se fram emot de skeva husen och trevliga små butiker. Ni kan kombinera utflykten till Ebeltoft med en tur i 'Ree Park - Ebeltoft Safari'. I denna zoologiska trädgård kan ni se djurarter från 4 olika kontinenter i dess 'naturliga omgivningar'. I Ebeltoft finns även Fregatten Jylland, världens största träktigsskepp (50 km).