Stugor i Skovgårde
Destination

Skovgårde

Skovgårde

Hyr semesterstuga i Skovgårde - Boka här

Stuga i Skovgårde, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Den trevliga semesterorten Skovgårde ligger vid Norddjursland kust i Hevning Bugt, nära allt som Ni har behov av på semestern.

Område

Skovgårde ligger ett par kilometer inne i landet, men nära flera historiska minnesmärken, spännande sevärdheter, bra, barnvänliga stränder och vackra naturområden. Också det gamla fiskeläget Fjellerup Strand, ett par kilometer nordöst, är värt ett besök. Här finns det inköpsmöjligheter och flera restauranger. Läget vid den barnvänliga stranden, naturen samt de många aktiviteterna och sevärdheterna gör Skovgårde och Norddjursland till en populär semesterort för hela familjen.

Strande

Runt omkring Skovgårde finner Ni flera härliga badstränder. Rygård Strand är en barn- och handikappvänlig sandstrand med grunt vatten och sandbotten. Vid Hegedal Strand finner Ni också härlig sandbotten och grunt vatten. Länds denna 2 km långa strand är det sanddyner och förutsättningarna för vindsurfing är goda. Utanför Fjellerup är det fin barnvänlig badstrand med finkornig sand och sanddyner. Stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Vattnet är grunt och det är sandbotten.

Natur

Skovgårde och Djursland har en fantastisk och mycket omväxlande natur med många stigar och små vägar, som är perfekta för promenader och cykelturer. Den vackra naturen är präglad av ljungbevuxna kullar, hedar, åkrar, långa, omväxlande kuststräckor med branta krita sluttningar och barnvänliga sandstränder samt skogar, bl. a Troldeskovene, Mejlgård-skovene och Løvenholm-skovene. Väster om Skovgårde finns en borgruin med 'voldar'. Här är området fridlyst och bjuder på en makalös utsikt. I Hevring Ådal, 12 km väster ut, finns det anlagda vandringsstigar, som leder igenom ett mycket varierande landskap. Från barrträdsplanteringar genom ängsområden, upp över ljungkullar och vidare till områden med mossar. På turen genom Ådalen kan Ni uppleva ett otroligt rikt fågelliv. Løvenholm Skov, 12 km söder ut, innehåller intressanta historier från forntiden. Här ligger sjön Langsø, som sträcker sig i sydöstlig riktning över Vallum Sø, Skarresø, Øjesø, Langesø till Stubbesø och Draaby Sø.

Aktiviteter

En av Djurslands bästa fiskeställen finns bara några få kilometer nordöst om Skovgårde. Området, som kallas Arnakke eller Jernhatten, är speciellt lämpligt för fiske från båt. Likaså är det bra möjligheter för kustfiske och fiske i Djurs fiskesjö. I Auning, 16 km från Skovgårde, ligger ett härligt bad- och hälsocenter. På grund av vinden och vågorna är Fjellerup, 5 km öster om Skovgårde, ett attraktivt surfingområde. Det finns många bra möjligheter för golfare i området. Endast få kilometer från Skovgårde ligger Norddjurslands Golf Klubb, men också i Grenå, Ebeltoft och Kalø finns det bra banor. Området har ett vitt förgrenat nät av såväl vandrings- som cykelleder. Vackra naturupplevelser väntar längs vandringsstigarna i Hevring Ådal. De härliga stränderna vid Nordkusten i Djursland inbjuder likaså till långa promenader.

Attraktioner

Nära Skovgårde kan Ni uppleva stendösen (stenåldersgravar) i Tustrup. På fridlyst mark har här en gånggrift, ett hus avsett för dyrkan samt flera gravkammare blivit rekonstruerade. Djurs Sommarland i Nimtofte är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften är betald är det fri tillgång till alla attraktioner (13 km). Vid Mejlgård Slott, något väster om Glesborg, ligger det 6000 år gamla fyndet av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern, som är av både arkeologiskt och historiskt intresse. Från slottet skall man gå 3 km till fots genom Mejlgårdsskoven för att komma dit. Norr om Glesborg ligger Karlby Klint och Fornæs Fyr (14 km).

Utflykter

Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivet av vallgravar, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herregårdsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum, och ligger ca 17 km från Fjellerup. I den Skandinaviska Djurparken i Kolind kan Ni bl. a uppleva björnar i en 2.5 hektar stor björnpark från den 250 m långa gångbron (19 km). I Kolind kan Ni också hyra kanoter och ta en tur på Kolind Sund. Glöm inte matkorgen och metspöna och njut också av det vackra landskapet och den friska luften. I Kattegatcentret i Grenå väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (28 km). I Randers Regnskov ligger ca 35 km från Skovgårde. Här kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. Upplev aktiviteten och stämningen i de trevliga turiststäderna Ebeltoft och Grenå med de trånga, charmiga kullerstensgatorna och de klassiska, skeva husen, som för Er tillbaka till en gången tid.