Stugor i Södring
Destination

Södring

Södring

Hyr semesterstuga i Södring - Boka här

Stuga i Södring, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Sødring ligger på nordkusten av Randers Fjord, precis vid utloppet till Kattegat.

Område

Den lilla byn ligger på en kulle och är omgiven av ett vackert långgrunt havsområde med ett rikt fågelliv. I byn finns två gallerier, en kyrka och ett gods. Sommarstugeområdet 'Skallehusene' ligger längst ute nere vid fjordens utlopp. Det är bara några få kilometer till badstrand, restauranger och butiker med dagligvaror. Strax söder om byn kan en lille bilfärja ta Er med över fjorden till det trevliga fiskeläget Udbyhøj. I Randers och i Djursland finner Ni aktiviteter, spännande sevärdheter och bra utflyktsmål för hela familjen.

Strande

Utmed Sødring är kusten ett långgrunt fågelområde, men en kilometer ute i vattnet ligger sandbankerna. Här blir vattnet djupare och det är riktigt bra badmöjligheter. Ca 10 km söder om Sødring ligger St. Sjørup Strand. Den fina badstranden vid Kattegat har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Vattnet blir bara långsamt djupare och det gör därmed stranden mycket barnvänlig. 9 km längre öster ut ligger Lystrup Strand, likaså med härlig sandbotten, grunt vatten och 'Blå Flagga'.

Natur

Landskapet omkring Sødring är unikt. Sødring Vildtreservat är ett vackert, 38 ha stort område där man kan vada omkring och som uppvisar ett otroligt rikt och spännande fågelliv. Vadstället är också en favoritplats för många olika fågelarter. Vattnet blir först djupt, ca 1 km bort bakom sanddynerna och området är därför en otroligt bra lekplats i naturen för yngre barn. Längre norrut, vid Mariager Fjord, kan Ni promenera på stora gräsbevuxna stränder och i frodiga skogsområden. Längs fjorden är det möjligt att följa anlagda stigar antingen till fots eller på cykel. Rold Skov och Rebild Bakker bjuder på 15 000 tunnland mark med kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsleder.

Aktiviteter

För sportfiskaren är det bra möjligheter för fångst i fjorden, i Kattegat, i områdets åar eller i en Put&Take fiskepark. Det är möjligt att hyra båt i området. De bra förhållandena för strömmar i Randers Fjord ger optimala fiskemöjligheter. Norddjursland Golfbana i Allingåbro är den närmaste banan, men det finns också möjlighet för att prova banorna hos bl. a Kalø Golf Club och Randers Golf Klubb. Det spännande naturområdet omkring Sødring inbjuder till trav- och cykelturer i de vackra omgivningarna.

Attraktioner

Det vackra Sødringholm Gods uppfört 1240 ligger precis vid sidan om Sødring Kirke uppförd 1250, kan uppvisa många flotta kalkmålningar. Den lilla byn har dessutom två spännande gallerier, som utställer olika konstverk. I Udbyhøj, precis på den andra sidan av fjorden, finns en historisk skans från krigen i England under början av 1800-talet. Anläggningen är belägen i ett vackert landskap och det är fritt inträde. I Havndal, få kilometer norr om Sødring, kan Ni bl. a se Lyshøj Mølle från 1894. Väderkvarnen används fortfarande och alla fyra våningarna är öppna för besökare. I samma område ligger också det vackra Overgård Gods, som är byggt under åren 1545-1547. Godset kan dock bara beses utifrån. Hos Naturcenter Randers Fjord i Voer Færgested, ca 10 km från Udbyhøj, får Ni en veta en massa om livet i och omkring Randers Fjord ¿ och själva delta i aktiviteterna.

Utflykter

Upplev den idylliska, gamla handelsstaden Mariager. Staden är känd för fjorden, sina rosor, vackra trädgårdar, gamla, skeva korsvirkeshus och kullerstensbelagda gator. Här finner Ni också Danmarks Saltcenter, som är Skandinaviens enda turistattraktion med råmaterialet salt som tema (29 km). I Randers Regnskog kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn (29 km). I Vikingacentret Fyrkat i Mariager Fjord finns det både aktiviteter och sevärdheter, som för Er ca 1000 är tillbaka i tiden och som illustrerar livet på en av dåtidens största vikingaborgar. Fyrkat Møllegård är en fridlyst korsvirkesgård med en över 200 år gammal vattendriven kvarn (44 km). Djurs Sommarland i Nimtofte, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan Ni fritt utnyttja alla attraktioner.