Stugor i Nimtofte
Destination

Nimtofte

Nimtofte

Hyr semesterstuga i Nimtofte - Boka här

Stuga i Nimtofte, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Nimtofte på det natursköna Djursland är ett perfekt semestermål för barnfamiljer, golfentusiaster och naturälskare.

Område

Den trevliga och aktiva byn Nimtofte ligger i hjärtat av Djursland, omgiven av den vackra golfanläggningen Lübker Golf Resort, nöjesparken Djurs Sommerland, det historiska slottet Gl. Estrup samt flera spännande attraktioner. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i byn och med bara en kort biltur kommer ni till Grenå (24 km) och Ebeltoft (27 km), där det finns bra shopping. När ni har semester i Nimtofte, kan ni njuta av den orörda naturen, idka fritidsaktiviteter eller besöka områdets sevärdheter och Djurslands större städer.

Strande

Fjellerup Strand på Djurslands nordkust är en härlig, barnvänlig badstrand med fin sand, klitter, sandbotten och grunt vatten. Här kan ni bada, njuta av solen och idka strandaktiviteter (12 km). I viken, Kalø Vig, 20 km från Nimtofte, ligger sandstranden Følle Strand. Vattnet är grunt i vikens botten och därför är stranden mycket barnvänlig. Bakom stranden ligger några grönområden, som lämpar sig för lek och aktiviteter. Viken är dessutom en bra plats att vindsurfa på. Från bukten, Følle Bugt har ni utsikt till Mols, skogen Hestehaveskoven och Kalø slottsruin.

Natur

Nimtofte omges av åkermarker, grönområden och små skogar med lövskog, barrskog, vattendrag, gräsmattor och ett stort bestånd av djur som rådjur, rävar, ekorrar, fasaner och fåglar. Nimtofte å ligger söder om byn och ringlar sig genom det frodiga och natursköna området. Strax söder om Thorsager ligger ett vackert naturområde med skogar, kullar, moränklyftor, dalar, sjöar och åar (14 km). Härifrån är det tjusig utsikt över Kalø vik och Kalø slottsruin. Vid Kalø slottsruin ligger Hestehaveskoven, som karaktäriseras av omväxlande vegetation, ett rikt djur- och växtliv och några fina strandängar ned till slottsviken. Nationalparken Mols Bjerge är ett storslaget naturlandskap med varierande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tät skog avlöser öppna hedar och det är vacker utsikt över Mols, Kalø vik, Ebeltoft vik och Kattegatt från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj och Trehøje (28 km).

Aktiviteter

Nimtoftes läge är perfekt för golfspelare, som kan visa vad de duger till på Lübker Golf Resorts 27-håls mästerskapsbana eller på 9-håls banan Academy Course, som ligger i Nimtofte. Djursland kan också erbjuda golfbanor på Kalø Golf Club, Ebeltoft Golf Club, Grenaa Golfklubb och Norddjurs Golfklubb. Syddjursland har fina möjligheter för sportfiskare i bl. a. Kolindsunds kanaler, i Put & Take fiskesjöar (ev. den 7000 m2 stora Djurs Fiskesjö i Nimtofte), från kusten och på havet. Ni kan även följa med på en fisketur på havet med kutter från Ebeltoft (27 km). Om ni vill se området från havssidan, kan ni följa med på en seglats längs med kusten i bukten utanför Følle Strand. Vid Følle Strand har ni dessutom möjlighet för att dyka, surfa och åka vatten- eller jetskidor (20 km) Det är mycket populärt, att paddla kanot på kanalerna i Kolindsund. I Kolind finns också ett härligt friluftsbad (6 km).

Attraktioner

I Nimtofte Præstegårdslade, Danmarks äldsta jordbruksfastighet från 1590-talet kan ni besöka Danmarks minsta jordbruksmuseum - det är fri entré. Djurs Sommerland i Nimtofte bjuder på mer än 60 roliga nöjesattraktioner och roliga aktiviteter för hela familjen i Vandland, Piratland, Sommerland, Lilleputland, Afrikaland, Mexicoland samt Cowboy- och Indianland. I Danmarks vildmark, Skandinavisk Dyrepark, i Kolind får ni genuina naturupplevelser. Ni kan bl. a. titta på brunbjörnarna i den unika björnparken med grottor, kullar, träd och vatten längs en 250 m lång gångbro (6 km). I Ryomgård finns järnvägsmuseet, Djurslands Jernbanemuseum, som har Jyllands största utställning om järnvägen. Här kan ni se på mer än 2000 intressanta föremål (6 km). I Ryomgård ligger också Djurslands Galleri och Konstcenter, som kontinuerligt presenterar vackra utställningar med målningar, konstaffischer, litografier eller skulpturer.

Utflykter

Gl. Estrup slott och museum i Auning är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkermarker och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (14 km). Kalø slottsruin från 1313 är vackert beläget vid Kalø vik. Det är en otroligt spännande historik kring slottet (19 km). I Ree Park - Ebeltoft Safari kan ni titta på djurarter från fyra kontinenter i dess naturliga omgivningar och den spektakulära lejonanläggningen, Katanga Hill (24 km). På Kattegattcentret kan ni när djurskötarna tränar sälarna och utfodrar hajarna. I undervattenstunneln är det bara 6 cm mellan er och sandtigerhajarna (26 km). Den trevliga, 700 år gamla staden Ebeltoft bågnar av historiska sevärdheter. Upplev den gamla stadsdelen med kullerstens belagda gator och skeva hus (27 km). Glasmuseet i Ebeltoft har varierande utställningar med glasdesigners och säljer vackra glaspjäser. Världens största träskepp, Fregatten Jylland, är inrett som museum - här blir historien levande.