Stugor i Skæring
Destination

Skæring

Skæring

Hyr semesterstuga i Skæring - Boka här

Stuga i Skæring, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Skæring är beläget ute vid Kalø Vig och Kattegat, få km norr om Jyllands ''huvudstad'' Århus.

Område

Det stillsamma och trevliga sommarstugeområdet vid Skæring Strand i Århus Bugt, ligger ca 12 km norr om Århus centrum och har utsikt till Mols och naturreservatet Mols Bjerge. Skæring har en bra, liten strand, där det bl. a är fina förhållanden för surfare och sportfiskare. Strax norr om Skæring jan Ni uppleva den maritima miljön i den idylliska Kaløvig Bådehavn. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Skæring och i Århus finner Ni bra möjligheter för shopping, ett antal restauranger samt aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Längs Århus Bugt finner Ni många härliga sandstränder, som alla är mycket barnvänliga. Stranden i Skæring är en liten, lugn strand. Det är bl. A populärt att surfa här. De mest besökta stränderna i området är Bellevue Strand och badanstalten 'Den Permanente', som bägge två har fin sand, grunt vatten och sandbotten. Bägge stränderna ligger söder om Skæring och norr om Århus centrum.

Natur

Landskapet runt Århus är mycket varierande och består av ängar, sjöar, dalar, vackra stränder och gamla skogar. I Risskov, 5 km söder om Skæring, finns ett härligt skogsområde, som härstammar ända från medelåldern. Precis söder om Århus finner Ni det uppskattade skogsområdet, Marselisborgskovene. Terrängen är här mycket kuperad och på några ställen växer träden nästan ända ut i vattnet. Upplev det fantastiska lugnet och den äventyrliga stämningen i de gamla, vackra skogarna. I Marselisborgskovene finner Ni också en härlig djurpark med bl. a lösgående rådjur. Det imponerande landskapet Mols Bjerge är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Det är en vacker utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj och Trehøje (27 km).

Aktiviteter

Det finns ett antal golfbanor i området och banorna i Mollerup Golf Club i Risskov, Aarhus Aadal Golf Club och Aahus Golf Club är de närmaste. Det finns möjlighet till att fiska i Århus å och -Bugt och det finns dessutom flera vackra Put&Take fiskesjöar i området. Århus Bugten är för övrigt ett populärt ställe för att vindsurfa. Hos bl. a Surfcenter Åkrogen kan Ni få undervisning och hyra utrustning. De vackra omgivningarna, som omger Århus, inbjuder till vandrings- och cykelturer i området. Bl. a är det cykelstigar längs vattnet hela vägen fån Risskov förbi Skæring till Kaløvig Bådehavn.

Attraktioner

Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Aarhus Konstmuseum Aros, Musikhuset, Latinkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de trevliga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskovene osv. (12 km). Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och har många otroliga och spännande historier i sina gömmor (20 km). Moesgård Museum på herrgården Moesgård utställer arkeologiska samlingar från Danmark och den Persiske Golfen. Stället är idylliskt beläget och omgivet av härlig skog, som leder ända ned till Århus Bugt (22 km).

Utflykter

Gl. Estrup slott och museum, är vackert omgivna av vallgravar, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (26 km). I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (29 km). Djurs Sommarland är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (31 km). Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m² (38 km). I Randers Regnskov (ca 30 km) kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. Det 147 m höga Himmelbjerg i Silkeborg är ett berömt utflyktsmål i vacker natur. Från toppen och från tornet, som ligger på toppen av berget, är det en storslagen utsikt över det vackra landskapet (ca 50 km).