Stugor i Femmöller Strand
Destination

Femmöller Strand

Femmöller Strand

Hyr semesterstuga i Femmöller Strand - Boka här

Stuga i Femmöller Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern i en sommarstuga i Femmöller på Djursland. Här är ni omgiven av vackra stränder, charmiga städer, många sevärdheter för hela familjen och vacker natur. Bland annat ligger er sommarstuga i Femmöller i närheten av nationalparken Mols Bjerge.

Område

Sommarstugeområdet vid Femmøller Strand är ett lätt kuperat naturlandskap med lite planteringar och anlagda stigar. En stillsam och trevlig semesterort omgiven av vacker natur och nära till sevärdheter för hela familjen. Strax bakom området ligger det fridlysta och imponerande naturlandskapet Mols Bjerge med flera utsiktsplatser. I Femmøller finns det matvarubutiker och det finns också flera restauranger.

Strande

Stranden i Femmøller är en bra och barnvänlig sandstrand, som övergår i en avskärmning med små, bevuxna upphöjningar.

Natur

Från Femmøller leder en stig, Den Italienska Stigen, ut till Mols Bjerge, som är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsleder och ett rikt djurliv. Tät skog avlöses av öppna hedar och kullar och det är en flott utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). Halvön Helgenæs ligger strax söder om Mols Bjerge. Området är spännande, naturskönt och kuperat med flera kulturhistoriska minnesmärken. På Helgenæs Museum, som ligger i prästegården vid Stødov Kyrka, visas en utställning om tidigare invånare och deras levnadsvillkor. I en starkt kuperad terräng med utsikt över Ebeltoft Vig och Helgenæs ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

Det finns flera golfbanor i området, bl. a i Kalø, Ebeltoft och Grenå. För sportfiskaren finns det möjligheter till att fiska från en stenpir vid kusten samt i Femmøller Å. Underbara naturupplevelser väntar längs de många promenad- och ridstigarna i området.

Attraktioner

Upplev stämningen och aktiviteten i de två trevliga turiststäderna Ebeltoft och Grenå. Med sina trånga, kullerstensbelagda gator och skeva hus, får de Er att känna, att Ni är förflyttade till en gången tid. Fregatten Jylland är världens största träskepp och kan besökas i Ebeltoft.

Utflykter

Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis. I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (28 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum. I Randers Regnskog kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskog lever upp till sitt namn.