Stugor i Dråby
Destination

Dråby

Dråby

Hyr semesterstuga i Dråby - Boka här

Stuga i Dråby, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Dråby Strand är naturskönt belägen ute vid det härliga Kattegatt, endast några få km från den gamla handelsstaden Ebeltoft.

Område

Det lugna och mysiga semesterområdet vid Dråby Strand ligger i lä bakom kullarna vid Ebeltoft. Platsen inbjuder till avkoppling och sköna naturupplevelser. Samtidigt är läget idealiskt för en aktivitetsrik semester för hela familjen, eftersom det finns ett otal spännande sevärdheter och utflyktsmål på Djursland. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området.

Strande

Den fyra km långa sandstranden med småsten vid Dråby har sandbotten och förhållandevis djupt vatten. Det är tillåtet att köra bil på stranden. Vid Boeslum, några få km söderut, ligger en barnvänligare strand. Här är sanden fin och vattnet grunt. Boeslum Strand är en av Djurslands bästa badstränder. Här finns det också bra surfmöjligheter.

Natur

Alldeles söder om Dråby ligger det vackra mossområdet Gungerne. Här kan ni kanske njuta av en vandringstur en stilla sommarkväll. Längre söderut ligger den natursköna Boeslum Plantage med strand och gröna arealer. Här finner ni också 'Jernhatten', en 50 m hög kulle som ligger alldeles bakom stranden. Mellan Øer och Elsegårde, söder om Dråby, ligger ett stort hedområde. Här finns många sällsynta och fridlysta djur- och växtarter. Annars är terrängen kuperad, vilket ofta ger en fin utsikt över landskapet och havet. Överallt i området hittar ni många fina naturstigar. Mols Bjerge är ett storslaget fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett otal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tät skog efterträds av öppna hedbackar och det är fina vyer över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegatt från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m).

Aktiviteter

Det finns flera bra golfbanor på Djursland. Den närmaste är 18-hålsbanan vid Ebeltoft Golfklub, som är vackert belägen i kuperad terräng - alldeles utanför Dråby. Området är synnerligen väl lämpat för fritidsfiskare, som har goda möjligheter till fångst, från kusten, på havet eller i Øer Put & Take-sjö. Det arrangeras dessutom fisketurer med kutter från Ebeltoft. Området bjuder på många bra vandrings- och cykelstigar. Kitesurfing är också en populär aktivitet i området. Den 50 m höga kullen, Jernhatten, kan ni bestiga för att njuta av utsikten eller för att paraglida från.

Attraktioner

Upplev aktiviteten och atmosfären i den 700 år gamla handelsstaden Ebeltoft med de gamla, sneda korsvirkeshusen och kullerstensgatorna. Här hittar ni bl.a. flera sevärdheter, spännande butiker och bra matställen (5 km). Glasmuseet i Ebeltoft rymmer en erkänd samling av modern internationell glaskonst. Här kan ni bl.a. köpa glaskonst och se glasblåsarna i arbete. Fregatten Jylland är världens största krigsskepp i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2 450 ton och segelytan är på 1 881 m2. I Ree Park - Ebeltoft Safari är djurarterna uppdelade på fyra kontinenter, så som de skulle ha varit i naturen. Upplev den fantastiska vyn ut över savannerna med de många olika djuren. Den gamla idylliska byn Elsegårde med egen bydamm ligger 6 km från Dråby.

Utflykter

I Skandinavisk Dyrepark, vid Kolind, får ni äkta naturupplevelser; i den fantastiska björnparken, från den 250 m långa gångbron, kan ni t ex observera björnarna (25 km). Djurs Sommerland, vid Nimtofte, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt (30 km). Kalø slottsruin från 1313 är också ett charmigt utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig. I Kattegatcentret i Grenå väntar er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (33 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgiven av vallgrav, skog, fält och äng. Slottet bildar ram omkring både Jyllands Herregårsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum (41 km). I Randers Regnskov kan ni uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn (56 km).