Stugor i Risskov
Destination

Risskov

Risskov

Hyr semesterstuga i Risskov - Boka här

Stuga i Risskov, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Den vackra stadsdelen Risskov i Århus norra utkant är omgiven av skog och strand.

Område

Århus förnämsta förstad Risskov ligger precis ut mot Kattegats underbara badstränder. Risskov har fått sitt namn efter den vackra, gamla skogen Riis Skov, som ligger just vid stadsdelen. Här bor ni i fina och mycket natursköna omgivningar. Endast få km norrut ligger Egå med Egå Engsø och den charmiga småbåtshamnen. Det går att handla dagligvaror i området. Århus centrum ligger bara 7 km härifrån och har kulturella sevärdheter, nöjen, ett karaktärsfullt latinkvarter och cafémiljö längs ån, shoppingcenter och gågator med bra inköpsmöjligheter och ett antal restauranger.

Strande

Utanför Risskov ligger en härlig sandstrand med långa badbryggor. Här i området kan ni dessutom besöka den populära Bellevue Strand och badanstalten 'Den Permanente', som båda har fin sand, grunt vatten och sandbotten.

Natur

Risskov är omgivet av Kattegatt och den vackra skog Riis Skov, som härstammar ända från medeltiden. Här kan ni promenera, motionera och njuta av naturen och stillheten. En del av skogen är också avsedd för hundar. Få km från Risskov ligger den nyanlagda Egå Engsø, som blev grundlades på hösten 2006. Här finns ett rikt fågel- och djurliv, en naturlekplats med stenålderstema och bra promenadstigar runt om sjön. Från ett fågeltorn i området kan ni observera fåglarnas färd. Strax söder om Århus finns det vackra skogsområdet, Marselisborgskovene. Terrängen är här mycket kuperade och på några ställen växer träden nästan ut i vattnet. Vid Marselisborgskovene finns det också en trevlig djurpark med bl. a frigående rådjur (11 km).

Aktiviteter

Den vackra natur, som omger Århus, lockar till promenader och cykelturer i området. Bl. a går det en cykelstig längs vattnet, hela vägen från Risskov förbi Skæring till Kaløvig Bådehavn. För golfspelare finns möjlighet att prova flera banor i området, som t. ex. Mollerup Golf Club i Risskov, Aarhus Aadal Golf Club och Aarhus Golf Club. Ni kan fiska i Århus Å och -Bugt eller i en av områdets trevliga Put & Take fiskesjöar.

Attraktioner

Besök Museet Psykiatrisk Hospital i Risskov, där ni kan se på en historisk samling i psykiatri samt en stor samling av konst, skapad av patienterna själva. Jyllands ’huvudstad’ Århus har bl. a. Latinerkvarteret med små, intima gator, en livlig cafémiljö, konstmuseet ARoS, Tivoli Friheden, frilandsmuseet Den Gamle By, Botanisk Have, Musikhuset och Århus Domkyrka. Moesgård Museum på herrgården Moesgård i Højbjerg, söder om Århus, innehåller arkeologiska samlingar från Danmark och den Persiska Viken. Platsen är idylliskt belägen och omgiven av underbar skog, som tar er ända ned till Århus Bugt (16 km).

Utflykter

Gl. Estrup slott vid Auning är vackert omgiven av vallgrav, skog, mark och äng. Slottet bildat ramen om både Jyllands Herregårsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum (32 km). Randers Regnskov är uppdelad i en asiatisk, en afrikansk och en sydamerikansk kupol - var och en med tropiska djur och plantor, som hör till det resp. område (39 km). I Skandinavisk Dyrepark i Kolind får ni realistiska naturupplevelser. Ni kan bl. a se på björnarna från den 250 m långa gångbron i den fantastiska björnparken (43 km). Djurs Sommerland i Nimtofte har ett stort urval av nöjesaktiviteter - bl. a Piraten: Danmarks största och snabbaste rutschbana (45 km).