Stugor i Knebel
Destination

Knebel

Knebel

Hyr semesterstuga i Knebel - Boka här

Stuga i Knebel, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Knebel är beläget på Mols, precis ute vid Knebel Vig och Kalø Vig.

Område

Knebel ligger i lugna och mycket natursköna omgivningar, precis vid vattnet och den spektakulära nationalparken Mols Bjerge. Området vänder sig speciellt till sportfiskare och naturälskare, men är också känt för sina många stenåldersgravar, ruiner, slott och herrgårdar. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i Knebel och i Ebeltoft, bara 18 km härifrån, finner Ni ett rikt urval av butiker, restauranger och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Vattnet är grunt, lugnt och barnvänligt överallt i Knebel Vig och Kalø Vig. Vid Knebel Vig ligger den 3 km långa, lugna Thorup Strand. Stranden är med sitt grunda vatten och fina sandbotten ett härligt plats för hela familjen. I Begstrup Vig och väster ur hittar Ni den långa, Begstrup Strand som ligger i lä. Den härliga stranden är p g a sitt grunda vatten mycket barnvänlig. Här finns det bra förutsättningar för vindsurfare. Knebel ligger också i närheten av Fuglsø och Bogens Strand. Båda stränderna är steniga, men har badbryggor, som ni kan hoppa i vattnet från. Dessa stränder är också populära bland fritidsdykare. Vid Fuglsø Strand kan ni även testa en undervattensgång! 8 km öster ut ligger Femmøller Strand - en bra och barnvänlig sandstrand, som, som övergår i en avskärmning med små, bevuxna upphöjningar. Skødshoved Strand, 9 km söder ut, har Blå Flagga (av myndigheterna godkänt badvatten) och är den mest besökta stranden på Mols.

Natur

Knebel ligger nästan i slutet av Knebel Vig, som är en del av Kalø Vig. Bara några få kilometer ifrån Knebel, finner Ni det helt enastående naturområdet Mols Bjerge. Det fridlysta landskapet har en omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av öppna hedar och kullar och det är en underbar utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). Vid Kalø Slottsruin finder I skovene Hestehaven och Ringelmose Skog. Här kan Ni via anlagda stigar uppleva en omväxlande natur med ett rikt djur- och växtliv. I slutet av Kalø Vig, omkring Vrinners, har Ni också möjlighet att få uppleva sälar.

Aktiviteter

Det är bra fiskemöjligheter I Knebel Vig, där vattnet är grunt. Området erbjuder också flera Put & Take fiskeparker. Likaså är det möjligt att hyra båt och åka på fisketur i Kalø Vig åka med på arrangerade fisketurer med kutter från Ebeltoft. På Djursland ligger det flera vackra golfbanor. Den närmaste är banan Kalø Golf Klubb, varifrån Ni har utsikt över Århus Bugt och Kalø Slottsruin och den kuperade och natursköna banan vid Ebeltoft Golf Klubb. Underbara naturupplevelser väntar längs de många vandrings-, cykel- och ridstigarna i området.

Attraktioner

Den berömda stendösen Porskær Stenhus med bl. a en gravkammare ligger i utkanten av Knebel. Knebel har dessutom flera intressanta gallerier samt en vacker, nyrestaurerad medeltidskyrka med mycket intressant interiör. Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och har i sina gömmor, många otroliga och spännande historier (9 km). I flintatillverkarens aktiva verkstad i Skødshoved kan Ni uppleva stenålderskonsten på nära håll (9 km). På glasmuseet i Ebeltoft kan Ni uppleva olika utställningar av både inhemska och internationella glasdesigners (18 km). Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m².

Utflykter

I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (22 km). Besök Ree Park Safari, där djuren lever i naturliga omgivningar och har gott om utrymme. I den moderna safariparken har man koncentrerat sig på djurarter, som är sällsynta eller utrotningshotade. Ni kan gå runt i parken eller åka med safaribilen (24 km). Djurs Sommarland i Nimtofte, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (29 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum (32 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (44 km). I Randers Regnskov kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall (46 km).