Stugor i Egsmark Strand
Destination

Egsmark Strand

Egsmark Strand

Hyr semesterstuga i Egsmark Strand - Boka här

Stuga i Egsmark Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Egsmark Strand är en stillsam och trevlig semesterort i Ebeltoft Vig i Djursland.

Område

Sommarstugeområdet Egsmark Strand är högt beläget i fredliga och natursköna omgivningar, bara 4 km från Ebeltoft. I Egsmark finns det möjlighet för inköp av dagligvaror. Området bjuder bl. a på en härlig, barnvänlig sandstrand i Ebeltoft Vig samt det fridlysta naturlandskapet Mols Bjerge. Det korta avståndet till den 700 år gamla handelsstaden Ebeltoft erbjuder bra inköpsmöjligheter och ett hav av intressanta sevärdheter och stort utbud av aktiviteter.

Strande

Den 2 km långa sandstranden i Egsmark är med sitt grunda vatten otroligt barnvänligt. Stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och passar, förutom till bad, också bra till vindsurfing.

Natur

Egsmark är omgiven av havet och flera grönområden, bl. a de vackra, kuperade skogsområdena Handrup Bakker, Skramsø Plantage och Fruerlund Plantage. Sjön Stubbe ligger vid Skramsø- och Fruerlundskogarna. Ca 10 km från Egsmark ligger Mols Bjerge, som är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av öppna hedar med kullar och det är en underbar utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m).

Aktiviteter

Det är bra fiskemöjligheter längs kusten mot Helgenæs. Det finns dessutom flera Put&Take fiskesjöar i området. Ebeltoft Golfklubbs bana ligger bara få kilometer från Egsmark Strand. Från den kuperade banan är det utsikt över Ebeltoft Vig och Mols Bjerge. Upplev t ex naturen på cykeln längs cykelstigarna hela vägen längs Ebeltoft Vig.

Attraktioner

Upplev aktiviteten och stämningen i den trevliga turiststaden Ebeltoft. Med sina trånga kullerstensbelagda gator och skeva hus får den Er att känna, att Ni är förflyttade till en gången tid. Här finns spännande affärer, bra restauranger och flera sevärdheter. I det gamla rådhuset är det i dag ett spännande lokalhistoriskt museum. På glasmuseet kan Ni uppleva olika utställningar av både inhemska och internationella glasdesigners. På Ree Park - Ebeltoft Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². Området omkring Egsmark är rikt på slott och herrgårdar. Bl. a ligger Møllerup Gods och Kalø Slott alldeles i närheten. Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och likaledes värt ett besök.

Utflykter

I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. T ex kan Ni från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (17 km). Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (25 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (28 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum (36km). Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de trevliga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (47 km).