Stugor i Lystrup
Destination

Lystrup

Lystrup

Hyr semesterstuga i Lystrup - Boka här

Stuga i Lystrup, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Den stillsamma semesterorten Lystrup är belägen i Hevring Bugt i Nordjursland få kilometer från Randers Fjord.

Område

Sommarstugorna i Lystrup ligger i ett lugnt område, nära vacker, barnvänlig strand och områden med vacker natur. Lystrup är en perfekt semesterort för dem, som gärna vill koppla av eller utöva aktiviteter i naturen. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i närheten. Det är inte långt härifrån till Randers och Djurslands affärer, restauranger, aktiviteter och attraktioner.

Strande

Vid Lystrup Strand blir vattnet bara långsamt djupare och därmed är stranden mycket barnvänlig. Här är det en härlig sandbotten. Det finns dessutom flera bra stränder i Norddjursland. Fjellerup- och Bønnerup Strand är de bredaste och här finner Ni för övrigt, klitter/ sanddyner och riktigt bra förhållanden för vindsurfing. Dessa stränder har också fått sig tilldelade 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten).

Natur

Naturen omkring Lystrup är mycket varierande. Här finns det underbara gräsbevuxna stränder, åkrar, ljungbetäckta kullar och skogar. I Heving Ådal, 7 km väster om Lystrup, har det anlagts vandringsstigar, som leder igenom ett mycket varierande landskap. Från barrträdsplanteringar genom områden av ängar, upp över ljungbetäckta kullar och vidare till områden med mossar. På turen genom Ådalen kan Ni uppleva ett otroligt rikt fågelliv. I Løvenholm Skov, 7 km söder om Lystrup, ligger sjön Langsø, som sträcker sig i sydöstlig riktning över Vallum Sø, Skarresø, Øjesø, Langesø till Stubbesø och Draaby Sø.

Aktiviteter

Det finns flera bra möjligheter för golfspelare i området. Bara några få kilometer från Lystrup ligger Norddjurslands Golf Klubb, men också i Grenå och Ebeltoft finns det bra banor. En halvtimmes bilkörning sydöst om Lystrup (20km) ligger staden Kolind och Kolindsund. Sundets vattenfyllda kanaler är perfekta för en aktiv dag, antingen med fiskespön eller på en tur i kanot eller kajak. Sportfiskare har också möjlighet att fiska från kusten utanför Lystrup fån en båt på havet eller i Randers Fjord. Underbara naturupplevelser väntar längs vandringsstigarna i Hevring Ådal. De härliga stränderna vid Nordkusten i Djursland inbjuder likaså till långa promenader.

Attraktioner

Endast få kilometer öster om Lystrup, kan Ni uppleva stendösarna (stenåldersgravar) i Tustrup. På fridlyst mark har här en gånggrift, ett hus avsett för dyrkan samt flera gravkammare blivit rekonstruerade. På Naturcenter Randers Fjord i Voer Færgested, ca 10 km i från Lystrup, får Ni veta en massa om livet i och omkring Randers Fjord - och Ni kan själva deltaga i aktiviteterna. Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivet av vallgravar, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum, og ligger vid Auning mitt i Djursland. (12 km)

Utflykter

Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (15 km). I Udbyhøj finns en historisk skans från tiden då ett krig pågick i England under början av 1800-talet (19 km). I den Skandinaviska Djurparken kan Ni t ex uppleva björnarna i en 2.5 hektar stor björnpark från den 250 m långa gångbron (20 km). I Randers Regnskov ligger ca 30 km från Lystrup. Här kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (32 km).