Stugor i Selkær
Destination

Selkær

Selkær

Hyr semesterstuga i Selkær - Boka här

Stuga i Selkær, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Selkær är ett lugnt natur-/skogsområde i Glesborg, i den nordliga delen av Djursland, ca 8 km från kusten och ca 12 km från Grenå.

Område

Sommarstugeområdet i Selkær är centralt beläget i ett grönområde med kort avstånd till affärer, trevliga gårdsbutiker, spännande sevärdheter, aktivitetsmöjligheter, vackra naturlandskap och bra, barnvänliga badstränder. Selkær är ett perfekt område för Er som önskar att ha semester i naturen och i en omgivning med lugn och ro, men med städer, attraktioner och erbjudanden om aktiviteter inom nära räckhåll.

Strande

Ca 10 km nordöst om Selkær, hittar Ni två fina badstränder. Bønnerup Strand och Gjerrild Nordstrand är bägge barnvänliga sandstränder med finkornig sand, grunt vatten, sandbotten och ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten).

Natur

Eftersom naturen omkring Selkær har en skogsaktig karaktär, finns det här ett rikt djurliv. Särskilt tycker ekorren mycket om att uppehålla sig här. Söder om Selkær, ligger Kolind Sund, vars frodiga landskap inbjuder till långa promenader och cykelturer. I Kolind är det också möjligt att hyra kanot och uppleva sundet från sjösidan. Vid kusten, norr om Grenå, ligger Karlby och Sangstrup Klinter. Vandrare bjuds här på vacker utsikt samt möjligheten att finna fossiler. Öster om Bønnerup, helt ute vid Kattegat, ligger den vackra, ekologiska skogen, Emmedsbo Skov, som har ett rikt djurliv, flera sjöar och många stigar och vägar.

Aktiviteter

Det finns riktigt många bra fiskeplatser ii området, bl. a vid Kolind Sund och i Kattegat från Gjerrild Klint. Dessutom ligger Djurslands största Put & Take fiskesjö, Hammelevgård Ørredvand, precis i Selkær. Havfisketurer med kutter från Grenå Havn arrangeras. Väster om Grenå ligger en härlig golfbana med utmaningar för såväl nybörjare som redan kunniga. Selkærs läge nära Grenå erbjuder också andra bra aktivitetsmöjligheter. I Grenå kan Ni bl. a spila tennis, bowla, köra gokart och använda stadens simhall.

Attraktioner

4 km från Selkær ligger den vackra Rimsø Præstegård. Den stråtaktstäckta korsvirkesgården är Danmarks äldsta prästgård, byggd 1593 och är absolut värd ett besök. I Stenvad, 8 km väster ut, ligger Stenvad Mosebrugscenter, en smalspårig järnväg med dito tillhörande museum. Här kan Ni bl. a ta en åktur med de gamla tågen. I Bønnerup råder det en trevlig atmosfär bland de gamla fiskarstugorna och i stadens vackert belägna, aktiva fiske- och småbåtshamn. Hamnen är en härlig plats med bord, bänkar och grillplatser. Färskfångad fisk kan köpas här varje dag (8 km). Som det övriga Djursland, bjuder området runt Selkær också på flera vackra slott och herrgårdar. Besök bl. a Mejlgaard eller Sostrup Slott och upplev äventyret runt omkring de vackra byggnaderna.

Utflykter

Det är rika möjligheter för sightseeing och shopping i den mer än 500 år gamla handelsstaden Grenå. Upplev också den charmiga atmosfären i stadens moderna småbåtshamn, där Ni kan följa trafiken under tiden Ni äter på en av hamnens restauranger. I Kattegatcentret väntare det Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (13 km). Djurs Sommarland är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (17 km). I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (22 km). Djurslands Jernbanemuseum i Ryomgård visar effekterna från de danska järnvägarnas historia (23 km). Gl. Estrup slott och museum i Auning är vackert omgivna av vallgravar, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (27 km).