Stugor i Grenå Strand
Destination

Grenå Strand

Grenå Strand

Hyr semesterstuga i Grenå Strand - Boka här

Stuga i Grenå Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Sommarsommarstugorna i Grenå Strand är omgivna av en härlig badstrand och ett vackert naturområde med ljung och skog. När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Grenå Strand, kan ni njuta av naturen och besöka Grenå och stadens sevärdheter. Sommarstugeuthyrning är populärt i Grenå Strand, eftersom området erbjuder upplevelser för hela familjen.

Område

Grenå Strand ligger alldeles ute vid den härliga, barnvänliga Kattegatstranden, 4 km från Grenå, som erbjuder många sevärdheter och aktivitetsmöjligheter. Där finns rika möjligheter till sightseeing och shopping i den mer än 500 år gamla handelsstaden. Upplev också den charmerande atmosfären i stadens moderna småbåtshamn, där Ni kan följa trafiken medan Ni äter i en av hamnens restauranger.

Strande

Den 8 km långa sandstranden i Grenå Strand har sandbotten och grunt vatten, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Stranden har ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten) och är ett härligt ställe för avkoppling eller aktiviteter för hela familjen. BL. a är det bra förutsättningar för vindsurfing här.

Natur

Grenå plantage är ett vackert naturområde med omväxlande skogs- och hedearealer samt en idyllisk skogssjö. Plantagen har anlagda stigar, som inbjuder till promenader. Här finns dessutom ett rikt djurliv. Väster om Grenå finner Ni Kolind Sund. Detta frodiga och vackra område är populärt hos sportfiskare, men det är också möjligt att paddla kanot här i den vackra naturen.

Aktiviteter

Väster om Grenå ligger en vacker golfbana med utmaningar för redan kunniga spelare som för nybörjare. För sporfiskare erbjuder området också bra möjligheter för både kust- och havsfiske. Bl. a är Fornæs, norr om Grenå och Kolind Sund öster ut, populära fiskeplatser. Det arrangeras havsfisketurer med kutter från Grenå Hamn. Dessutom ligger Djurslands största Put&Take fiskesjö nära Grenå. I Grenå kan Ni också spela tennis, bowla, köra go-cart och simma i simhallen.

Attraktioner

Upplev de vackert bevarade korsvirkeshusen i den gamla handelsstaden Grenå. Husen kan ses på många ställen i staden, men särskilt väl på Nederstræde där Ni kan uppleva en idyllisk stadsmiljö. Förutom stadsmiljön, kan Grenå bl. a erbjuda dessa sevärdheter: Djursland Museum är beläget i en tidigare köpmansgård och här kan Ni bl. a uppleva en utställning av fynd från områdets forntid. I Kattegatcentret väntare det Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta. På Dansk Fiskerimuseum kan Ni bl. a få lära Er något om olika fångstmetoder, fiskets historia samt om olika båtmodeller- och motorer. Besök också ett av områdets bästa utsiktsplatser, Baunhøj Mølle. Den ca 150 år gamla väderkvarnen innehåller olika konstutställningar.

Utflykter

Djurs Sommarland är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. Här finner Ni mer än 60 attraktioner att välja mellan och ett stort vattenland. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (27 km). På Ree Park - Ebeltoft Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m² (31 km). Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och är absolut värt ett besök (35 km). Gl. Estrup slott och museum i Auning är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (37 km).