Stugor i Havndal
Destination

Havndal

Havndal

Hyr semesterstuga i Havndal - Boka här

Stuga i Havndal, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Havndal är belägen på sykusten av Mariager Fjord, ca 10 km från Kattegat.

Område

Den gamla stationsstaden Havndal, ligger i lugnt och otroligt naturskönt område. Det idylliska landskapet vid fjorden inbjuder till avkoppling samt vandrings- och cykelturer. På grund av Havndals centrala läge, är det bara kort avstånd till barnvänliga sandstränder, vackra naturreservat, aktivitetsmöjligheter och utflyktsmål för hela familjen. Det finns möjligheter för inköp och restauranger i Havndal. De närmaste större städerna är Hadsund (10 km) och Mariager (17 km).

Strande

Det finns ingen badstrand precis i Havndal, men längs Kattegatkusten finns flera bra badstränder. Strax öster om Havndal, i Sødring, är det långgrunt utmed kusten. Där finns det ett fågelområde och en kilometer ute i vattnet ligger sandrev. Här blir vattnet djupare och det är riktigt bra badmöjligheter. Den kilometerlånga, vita badstranden med låga sanddyner och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) i Øster Hurup kan också rekommenderas. Stranden är mycket barnvänlig, eftersom vågorna är små och vattnet endast långsamt blir djupare. Stranden passar förutom till bad, solbad och diverse strandaktiviteter, också bra till surfing.

Natur

Udbyover sjö ligger precis i utkanten av Havndal och stigar för Er hela vägen runt om sjön. Utmed Mariager Fjord kan Ni vandra över stora, gräsbevuxna stränder och i frodiga skogsområden. Längs fjorden är det möjligt att följa anlagda stigar, antingen till fots eller på cykel. Sødring Viltreservat vid Kattegat är ett vackert, 38 ha stort område där man kan vada omkring och som uppvisar ett otroligt rikt och spännande fågelliv. Vadstället är också en häckningsplats för många olika fågelarter. Rold Skov och Rebild Bakker bjuder på 15 000 tunnland av kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, ett rikt djurliv och många vandringsleder.

Aktiviteter

Nära Havndal finner Ni flera golfbanor. Mot norr ligger den vackra banan vid Rold Skov Golfklubb och mot söder ligger Randers Golf Klubb och Norddjursland Golfklubb. För sportfiskaren är det bra möjligheter i både fjord och hav. Särskilt i Als Odde och Udbyhøj är det populärt att fiska. Området kan dessutom erbjuda flera Put&Take fiskesjöar. Det är bra förutsättningar för surfare på Mariager Fjord. Området är slättlandskap och därför passande för cyklister. Härliga naturupplevelser väntar längs de uppmärkta cykellederna, som leder genom det vackra Østhimmer-land och runt om Mariager Fjord. Likaså finns det flera naturliga stigar och vandringsleder i området.

Attraktioner

Den gamla Lyshøj Mølle från 1894 är en av Havndals klenoder från trakten. Kvarnen är fortfarande i drift och den fyra våningar höga byggnaden är öppen för besökare. Det vackra och välhållna Overgaard Gods i Havndal, är byggt runt 1545 och de vackra byggnaderna kan beundras utifrån. Sødringholm Gods är uppfört 1240 och ligger vid sidan av Sødring Kirke, uppförd 1250, kan uppvisa många flotta kalkmålningar (10 km). Hadsund Egns Museum ligger i vackra omgivningar och innehåller utställningar, som berättar om traktens historia (10 km). Hadsund Egns Museum ligger i Hadsund, som har Nordjyllands äldst bevarade väderkvarn. Från den stråtäckta kvarnen har Ni en ovanligt flott utsikt över fjorden (13 km). Upplev den idylliska, gamla handelsstaden Mariager. Staden är känd för fjorden, sina rosor, vackra trädgårdar, gamla, skeva korsvirkeshus och kullerstensbelagda gator. Här finner Ni också Danmarks Saltcenter, som är Skandinaviens enda turistattraktion med råmaterialet salt som tema (17 km).

Utflykter

Willestrup Barokhave från 1750 är en vacker herrgårdsträdgård med fontäner, rosor och lökplanter (22 km). I Randers Regnskog kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall (25 km). Vikingacentret Fyrkat i Hobro omfattar den fridlysta platsen Fyrkat, där en borg en gång har stått samt rekonstruktioner av en ringborg och en vikingagård med nio hus, byggda precis före år 1000 (33 km). Rold Skov bjuder på 15 000 tunnland av kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, ett rikt djurliv och många vandringsleder (34 km). I Thingbæk Kalkminer i Rold Skov har det inrättats ett underjordiskt skulpturmuseum i de gamla gruvgångarna. I Nordjyllands 'huvudstad' Aalborg, finner Ni konst, kultur, gågator, en charmig, gammal stadskärna, nöjesgatan Jomfru Ane Gade samt attraktioner som Aalborg Zoo och Tivoliland (55 km). Djurs Sommarland i Nimtofte, är en rolig upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla attraktioner fritt utnyttjas (62 km).