Stugor i Udbyhöj
Destination

Udbyhöj

Udbyhöj

Hyr semesterstuga i Udbyhöj - Boka här

Stuga i Udbyhöj, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Udbyhøj ligger i natursköna omgivningar vid Kattegat och staden delas av genom Randers Fjord.

Område

Udbyhøj är ett trevligt fiskeläge, som med landets minsta bilfärja förbinder Djursland med Nordjylland. Året runt fraktar den lilla färjan såväl lokalt boende som turister över Randers Fjord på bara några få minuter. Udbyhøj har både en fiskehamn nord på och en småbåtshamn söder om fjorden. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i stan och i området finns det bra aktivitetsmöjligheter. Bl. a är trakten runt omkring och kusten i Udbyhøj populära bland sportfiskare.

Strande

Söder om Udbyhøj hittar Ni flera härliga och barnvänliga sandstränder längs kusten. De flesta stränderna har finkornig sand, grunt vatten samt sandbotten och har tilldelats 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). St. Sjørup och Lystrup Strand är några av de bästa Kattegat stränderna i området.

Natur

Norr om fjorden, i Sødring Vildtreservat kan Ni uppleva ett 38 ha stort område där man kan vada omkring med ett otroligt rikt och spännande fågelliv. Vadstället är också en favoritplats för många olika fågelarter. Längre norrut, vid Mariager Fjord, kan Ni promenera på stora gräsbevuxna stränder och i frodiga skogsområden. Längs fjorden är det möjligt att följa anlagda stigar antingen till fots eller på cykel. Rold Skov bjuder på 15 000 tunnland mark med kuperad terräng, skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsleder.

Aktiviteter

Norddjursland Golfbane är en medelsvår bana, som ligger i en lätt kuperad terräng. Banan passar både för såväl nybörjare som redan kunniga golfspelare. Andra banor finns i Kalø och Grenå. För sportfiskare finns det bra möjligheter för fångst i både fjorden och havet. Ni kan te x fiska från piren i södra Udbyhøj , från stranden i St. Sjørup eller på havet. Det finns möjligheter till att hyra båt i området. Strömmarna i Randers Fjord ger optimala förhållanden för ett bra fiske. Upplev området och naturen på cykel eller njut av långa promenader längs kusten.

Attraktioner

I Udbyhøj, finns en historisk skans från tiden då krig pågick i England under början av 1800-talet. Anläggningen är belägen i ett vackert landskap och det är fri entré. På Naturcenter Randers Fjord i Voer Færgested, ca 10 km i från Udbyhøj, får Ni veta en massa om livet i och omkring Randers Fjord - och Ni kan själva deltaga i aktiviteterna. Hamlets Grav ligger på vägen mot Randers, ca 20 km från Udbyhøj. I sydöstlig riktning kan Ni uppleva Djurslands idylliska naturlandskap och titta på några av de många herrgårdarna och slotten. Besök t ex den vackra herrgården Gl. Estrup, omgiven av vallgravar och en vacker barockträdgård. Herrgården är öppen för besökande och ger plats åt Jyllands Herregårdsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum, som illustrerar kontrasten mellan adels- och lantbrukslivet under ett flertal århundraden (23 km).

Utflykter

Randers Regnskov ligger ca. 35 km från Udbyhøj. Här kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. Rosenholm Slot ligger strax norr om Hornslet. Här ges det möjligheter till guidade turer och det går även att besöka den vackra slottsträdgården (43 km). I den Skandinaviska Djurparken i Kolind kan Ni t ex uppleva björnarna i en 2.5 hektar stor björnpark från den 250 m långa gångbron (44 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (52 km). Djurs Sommarland I Lystrup är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (61 km). Vikingacentret Fyrkat i Hobro omfattar den fridlysta platsen Fyrkat, där en borg en gång har stått samt rekonstruktioner av en ringborg och en vikingagård med nio hus, byggda precis före år 1000.