Stugor i Handrup Strand
Destination

Handrup Strand

Handrup Strand

Hyr semesterstuga i Handrup Strand - Boka här

Stuga i Handrup Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Handrup är beläget i Mols Bjerge, ute vid Ebeltoft Vig och bara få kilometer från den trevliga turiststaden Ebeltoft.

Område

Mellan de två badorterna Lyngsbæk och Egsmark ligger Handrup nere vid den härliga, barnvänliga stranden på Djurslands sydkust. Strax efter Handrup ligger det fridlysta och imponerande naturlandskapet Mols Bjerge med flera utsiktsplatser. I Handrup och dess närhet, finner Ni allt vad Ni behöver för att få en avkopplande, trevlig och upplevelserik semester. Det finns inköpsmöjligheter och restauranger i trakten och bara 6 km från Handrup ligger Ebeltoft, som erbjuder spännande sevärdheter, ett hav av specialaffärer och en trevlig stadskärna med caféer och restauranger.

Strande

Handrup Strand är en härlig, barnvänlig sandstrand med grunt vatten och sandbotten. Stranden ligger mellan andra bra stränder i Ebeltoft Vig och här är det dessutom bra förhållanden för vindsurfare. I Boeslum (9 km söder ut) finns en bredare strand och här är det tillåtet att ta med bilen.

Natur

Upplev naturen på några av sommarstugeområdets många små stigar, varifrån Ni bl. a kan se den vackra solnedgången i Ebeltoft Vig. Ett par kilometer mot nordöst, ligger Djurslands största sjö. Här kan Ni få uppleva ett fascinerande fågelliv, eftersom sjön idag är en viktig rastplats för sjöfåglar. De flotta, kuperade skogsområdena Handrup Bakker, Skramsø Plantage och Fruerlund Plantage är också belägna i detta område. Nära intill Handrup ligger det spektakulära landskapet Mols Bjerge. Mols Bjerge är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tät skog avlöses av kullar med öppna hedar och det är en vacker utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). I en kraftigt kuperad terräng med utsikt över Ebeltoft Vig och Helgenæs ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

Syddjursland erbjuder bra möjligheter för sportfiskare. Både Dragsmur och Øer, som ligger på var sin sida om Ebeltoft Vig, är bra lägen för kustfiske. Har Ni lust för att fiska på havet, finns det flera ställen där det är möjligt att hyra mindre båtar och det arrangeras dessutom turer med kutter från Ebeltoft. Det vackra landskapet nära Handrup inbjuder till utomhus aktiviteter. Många upplevelser väntar Er på områdets många cykel- och vandringsleder. På Djursland ligger det flera vackra golfbanor. Nära Handrup finner Ni bl. a Ebeltoft Golfklubb och Kalø Vig Golf Center.

Attraktioner

Den vackra, 700 år gamla staden Ebeltoft bågnar av historiska sevärdheter. Gå bl. a på en promenad i den äldsta delen av staden, på de gamla kullerstensbelagda gatorna mellan skeva hus och trevliga, små butiker. Det gamla rådhuset är idag ett spännande lokalhistorisk museum. På Glasmuseet kan Ni uppleva olika utställningar av både nationella och internationella glasdesigners. På Ree Park - Ebeltoft Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². På Helgenæs Museum, som ligger i prästegården vid Stødov Kyrka, visas en utställning om tidigare invånare och deras levnadsvillkor.

Utflykter

I den Skandinaviska Djurparken i Kolind får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (18 km). Djurs Sommarland i Nimtofte, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (23 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum (35 km). Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och är absolut värt ett besök. Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de trevliga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (45 km).