Stugor i Helgenæs
Destination

Helgenæs

Helgenæs

Hyr semesterstuga i Helgenæs - Boka här

Stuga i Helgenæs, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Halvön Helgenæs ligger söder om det fridlysta naturlandskapet Mols Bjerge på Djursland. Här finner Ni en enastående natur och trevliga byar på landet.

Område

I det vackra, kulliga landskapet i Helgenæs, finner Ni både natursköna områden och spännande, kulturhistoriska minnesmärken. Halvön är knappt 8 km lång och 4.5 km bred. Boplatser från stenåldern och byar från vikingatiden är några av de arkeologiska fynd som gjorts på halvön. Därutöver bjuder Helgenæs också på en storslagen natur, där liknande inte kan upplevas på andra platser. Här finns också gamla bymiljöer med smala gator och välbevarade, små hus. Ifrån halvön är det ca 20 km till Ebeltoft, där det finns aktiviteter, sevärdheter, bra inköpsmöjligheter och flera restauranger.

Strande

På grund av att havet omkring Helgenæs är mycket djupt och strömt är det inte speciellt passande för bad, men bara några få kilometer väster om Helgenæs finns en fin och barnvänlig sandstrand i Begtrup Vig. Ett par kilometer norr om Helgenæs ligger Fuglsø Strand och Dragsmur Strand, som bägge är fina badstränder. I Fuglsø finns det också en badbrygga.

Natur

Helgenæs är präglad av branta sluttningar utmed kusten, gräsbevuxna stränder, små kullar, fantastisk utsikt, häckar, sjöar och mossar samt över 100 mindre våtmarker. På grund av våtmarkerna har halvön ett rikt djurliv med t ex fjärilar, paddor och småfåglar. Ellemandsbjerget är med sina 99 m halvöns högsta punkt, och härifrån har Ni en flott utsikt ned mot Samsø, och med klar sikt kan Fyn och Sjælland skymtas.

Aktiviteter

Det är perfekta möjligheter för att fiska längs Helgenæs kusten. Det är särskilt populärt att fiska vid Sletterhage Fyr, den sydligaste punkten på halvön, där vattnet är djupt. I den vackra och omväxlande naturen finns det många markerade vandringsleder.

Attraktioner

Under sommaren är det möjligt att gå upp i Sletterhage Fyr, den sydligaste punkten på halvön. Från fyren leder en stig bort till ett tyskt radartorn från andra världskriget. Härifrån är det en vacker utsikt över Kattegats sydliga öar. Skansen , General Ryes Skanse, är uppförd 1849 och ligger på den högsta punkten vid det smala näset, som leder bort till Helgenæs. På Helgenæs Museum visas en lokalhistorisk utställning om tidigare invånare och deras levnadsvillkor. Bl. a kan Ni se ett gammalt klassrum, en gammal miljö från ett vardagsrum och en utställning med jordbruksredskap.

Utflykter

Upplev aktiviteten och stämningen i den trevliga turiststaden Ebeltoft (24 km). Med sina trånga kullerstensgator och skeva hus får de Er att känna, att Ni er förflyttade till en gången tid. På Ree Park - Ebeltoft Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². I Skandinavisk Dyrepark får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (34 km). Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (43 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. (46 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (48 km).