Stugor i Ebdrup
Destination

Ebdrup

Ebdrup

Hyr semesterstuga i Ebdrup - Boka här

Stuga i Ebdrup, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Den lilla byn Ebdrup är belägen mitt i det natursköna Djursland i Kolindsund.

Område

Ebdrup är omgiven av vackra, ostörda och ofördärvade naturreservat. Det trevliga området är perfekt för sportfiskare, naturälskare och andra som vill semestra i fredliga naturomgivningar. Det är möjlighet för inköp av dagligvaror i de närliggande städerna Kolind(4 km) och Ryomgård (5 km). Områdets centrala läge på Djursland medför, att det finns stränder, vackra naturreservat, större städer, aktiviteter och sevärdheter för hela familjen inom mycket korta avstånd.

Strande

Det finns inte någon strand precis i Ebdrup, men Ni har möjlighet att bada ute vid friluftsbadet i Kolind, 4 km från Ebdrup. Ca 10 km söder om Ebdrup finner Ni en av Djurlands vackra sandbadstränder, Følle Strand. Vattnet är grunt i Kalø Vig och därför är stranden mycket barnvänlig. Stranden är dessutom passande för vindsurfing. Från Følle bukten har Ni utsikt till Mols, Hestehaveskoven och Kalø Slottsruin.

Natur

Ebdrup är belägen i natursköna, frodiga och oskadade omgivningar med skog, åar, ängar och mossar. Ett par kilometer söderut, kring Rønde hittar Ni ett vackert naturområde med skogar, moränraviner och dalar, sjöar och åar. Hestehaveskoven ligger vid Kalø Slottsruin och är präglad av omväxlande vegetation, ett rikt djurliv och många olika arter av växtlighet och några vackra gräsbevuxna stränder som går ned till slottsviken. Det imponerande landskapet Mols Bjerge är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av öppna hedar och kullar och det är en underbar utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m), som ligger 20 km söder ut.

Aktiviteter

Det är mycket populärt att paddla kanot på kanalerna i Kolindsund. I Kolind finner Ni också ett härligt friluftsbad. Det är bra förutsättningar för promenad- och cykelturer i området. På flera ställen finns det möjlighet till att hyra cyklar. Eller, varför inte prova på en ridtur längs de kuperade stigarna på Djursland. Ridhästar kan hyras i Kolind. Syddjursland erbjuder goda möjligheter för sportfiskare i bl. a Kolindsunds kanaler, i Put & Take fiskesjöar (bl. a den 7000 m2 stora Djurs Fiskesjö), från kusten och på havet. Det arrangeras havsfiske med kutter från Ebeltoft. På Djursland ligger det flera vackra golfbanor. Nära Ebdrup Handrup finner Ni bl. a Kalø Vig Golf Center och Ebeltoft Golfklubb.

Attraktioner

I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (4 km). I Ryomgård finner Ni Djurslands Järnvägsmuseum, som har Jyllands största utställning om järnvägen. Ni kan få uppleva mer än 2000 effekter på museet (5 km). I Ryomgård ligger också Djurslands Galleri och Konstcenter, som löpande presenterar flotta utställningar med målningar, konstaffischer, litografier eller skulpturer. Ett av Djurslands historiska byggnadsverk är Thorsager Kyrka, Jyllands enda rundkyrka från omkring år 1200 (6 km). Kalø Slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och har i sina gömmor många otroliga och spännande historier (9 km). Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (10 km).

Utflykter

Gl. Estrup slott och museum i Auning, är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (20 km). Den vackra, 700 år gamla staden Ebeltoft bågnar av historiska sevärdheter. Gå bl. a på en promenad i den äldsta delen av staden, på de gamla kullerstensbelagda gatorna mellan skeva hus och trevliga, små butiker (21 km). På Glasmuseet kan Ni uppleva olika utställningar av både inhemska och internationella glasdesigners. På Ebeltoft Zoo & Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (30 km).