Stugor i Bönnerup Strand
Destination

Bönnerup Strand

Bönnerup Strand

Hyr semesterstuga i Bönnerup Strand - Boka här

Stuga i Bönnerup Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Den trevliga semesterbyn Bønnerup är omgiven av skog, strand och ljuvlig natur.

Område

Bønnerup ligger på Djurslands nordkust, helt ute vid den underbara Kattegattstranden och i natursköna omgivningar. Det råder en trivsam atmosfär bland de gamla fiskarehusen och i byns vackert belägna och aktiva fiske- och småbåtshamn. Hamnen är ett härligt ställe med bord, bänkar och grillplatser. Här kan det köpas nyfångad fisk varje dag. Längst ut på de två långa pirarna som omsluter hamnen har man placerat sju vindkraftverk. Bønnerup har flera matserveringar och bra inköpsmöjligheter.

Strande

Bønnerup Strand är Djurslands bästa badstrand. Den underbara, barnvänliga sandstranden har Blå Flagg. På flera platser längs stranden finns det badbryggor. En idealisk plats att bada, sola, bygga sandslott, spela boll och syssla med vattensport på.

Natur

Bønnerup är omgiven av härlig strand, naturreservat, vassområden, fält och kuperade skogsarealer. Genom byn flyter ån Treå. Öster om Bønnerup, helt ut till Kattegatt, ligger den vackra ekologiska skogen Emmedsbo Skov, som har ett rikt djurliv, flera sjöar och många stigar och vägar.

Aktiviteter

Ni kan utforska den härliga naturen kring Bønnerup till fots, på cykel eller i kanot. En cykelstig leder från hamnen, österut längs med havet, genom natursköna områden, till byn Gjerrild, förbi Sostrup Slott, Emmedsbo skov och tillbaka till hamnen. Vindsurfing och vattenskidåkning är populära aktiviteter vid stranden. För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter i området; från kusten, från pirarna, i områdets åar, i Emmedsbo Skovs sjöar samt i Put & Take-sjöar. Bønnerup kan dessutom erbjuda cykeluthyrning samt tennis- och petangbanor.

Attraktioner

Den återuppbyggda Treå Mølle ligger vid Treå och rymmer idag byns bageri. Det vackra, röda Sostrup Slott huserar bl.a. ett fungerande nunnekloster.

Utflykter

Djurs Sommerland är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt. I Kattegatcentret väntar er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta. Gl. Estrup slott och museum är vackert omgiven av vallgrav, skog, fält och äng. Slottet bildar ram omkring både Jyllands Herregårsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum. I Randers Regnskov kan ni uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. Fregatten Jylland, som ligger i Ebeltoft, är världens största krigsskepp i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2 450 ton och segelytan är på 1 881 m2. Upplev aktiviteten och stämningen i de två mysiga turistbyarna Ebeltoft och Grenå. Med sina smala kullerstensbelagda gator och sneda hus får den er att känna det som om ni blivit förflyttade till en annan tid.