Stugor i St. Sjörup
Destination

St. Sjörup

St. Sjörup

Hyr semesterstuga i St. Sjörup - Boka här

Stuga i St. Sjörup, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i St. Sjörup på Djursland, kan ni njuta av lugnet och de natursköna omgivningarna. Kattegattkusten och skogen, som omger sommarstugeområdet i St. Sjörup, inbjuder till en aktiv semester för hela familjen.

Område

Sommarstugeområdet i St. Sjørup ligger på Nordkusten i Djursland, inte långt ifrån utloppet av Randers Fjord. Här är det inget nattliv eller oljud ¿ bara natur, lugn och ro. St. Sjørup är en perfekt semesterort för Er, som gärna vill koppla av, njuta av naturen och kanske fiska. Om Ni vill att det skall hända lite mer, står Randers och Djurslands aktiviteter och attraktioner till Ert förfogande. Det finns en mataffär i området och i Ørsted ca 5 km från St. Sjørup, finns det flera möjligheter till inköp.

Strande

Den fina badstranden vid Kattegat har ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten). Vattnet blir bara långsamt djupare och det gör därmed stranden mycket barnvänlig. En stig, som går utmed en liten vattendrag, leder Er ned till stranden.

Natur

I sommarstugeområdet är naturen mycket varierande. Här finner Ni härliga gräsbevuxna stränder, enbärs- och ljungbevuxna kullar samt björkar och barrträdsplanteringar. St. Sjørup är ett lugnt område, där man kan höra fåglarna sjunga. Naturen omkring St. Sjørup är präglad av kullar och dalar, åkrar, storslagen utsikt, åar och hav. I Løvenholm Skov ligger sjön Langsø, som sträcker sig i sydöstlig riktning över Vallum Sø, Skarresø, Øjesø, Langesø till Stubbesø och Draaby Sø.

Aktiviteter

För sportfiskare finns det goda möjligheter i området; från kusten, från båt på havet, i Randers Fjord och i områdets åar och sjöar. Under hela sommaren har Ni möjlighet för att ta en tur med veteran tåget, som går mellan Allingåbro och Randers.

Attraktioner

I Udbyhøj, 9 km norr om St. Sjørup, finns en historisk skans från tiden då krig pågick i England under början av 1800-talet. På Naturcenter Randers Fjord i Voer Færgested, ca 9 km i från St. Sjørup , får Ni veta en massa om livet i och omkring Randers Fjord - och Ni kan själva deltaga i aktiviteterna.

Utflykter

I Randers Regnskov ligger ca 25 km från St. Sjørup. Här kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. I den Skandinaviska Djurparken kan Ni t ex uppleva björnarna i en 2.5 hektar stor björnpark från den 250 m långa gångbron. Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis. Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivet av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herregårdsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum, och ligger mitt i Djursland. (12 km) I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (32 km).