Stugor i Gjerrild
Destination

Gjerrild

Gjerrild

Hyr semesterstuga i Gjerrild - Boka här

Stuga i Gjerrild, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Gjerrild på Djurslands nordkust, är ni omgiven av härlig badstrand och natursköna områden med skogar och imponerande klippor. I Gjerrild finns vackra sommarstugor i stillsamma omgivningar, och en kort bilresa tar er till många av Djurslands intressanta sevärdheter.

Område

I den trevliga byn Gjerrild finner Ni bl. a hus från 1600-talet samt Sostrup Slott. I det natursköna området mellan byn och Gjerrild Nordstrand ligger Gjerrilds sommarstugeområde. 10 km från Gjerrild ligger Bønnerup. Det råder en trevlig atmosfär bland de gamla fiskestugorna och i stadens vackert belägna och aktiva fiske- och småbåtshamn. Hamnen är en härlig rastplats med bord, sittbänkar och grillplatser. Färsk fångad fisk kan köpas här varje dag. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Gjerrild. Större inköp kan göras i Grenå, 12 km från Gjerrild.

Strande

Den fina, rena och barnvänliga badstranden med grovkornig sand vid Gjerrild Nordstrand har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Här är det populärt att bada, sola, bygga sandslott, spela bollspel och ägna sig åt vattensport.

Natur

Gjerrild är mycket naturskön beläget, omgiven av hav, naturreservat, vassområden och skog. Dessutom är det en storslagen natur vid den 35 m höga och 1 700 m långa kalkstensbranten, söder om Gjerrild Nordstrand. Öster om Gjerrild och Bønnerup, helt ute vid Kattegat, ligger den vackra ekologiska skogen, Emmedsbo Skov, som har ett rikt djurliv, flera sjöar och många stigar och vägar.

Aktiviteter

Fyra golfbanor är belägna strax i närheten av Gjerrild. För sportfiskare finns de bra förutsättningar för fiske längs kusten, bl. a vid Gjerrild Klint, från molerna i Bønnerup (moler: bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder), i områdets åar, i Emmedsbo Skovs sjöar samt i Put&Take fiskesjöar. Stranden och de härliga skogarna inbjuder till promenader. Para-gliding från Gjerrild Klint är dessutom en populär aktivitet här.

Attraktioner

Det vackra, röda Sostrup Slott i Gjerrild innehåller bl. a ett aktivt nunnekloster.

Utflykter

Upplev stämningen och aktiviteten i de två trevliga turiststäderna Ebeltoft och Grenå. Med sina trånga, kullerstensbelagda gator och skeva hus, får de Er att känna, att Ni är förflyttade till en gången tid. Djurs Sommarland, 7 km från Fjellerup, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (28 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (12 km). Gl. Estrup slott och museum i Auning är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (35 km). I Randers Regnskog kan Ni få uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskog lever upp till sitt namn (57 km).