Stugor i Vrinners
Destination

Vrinners

Vrinners

Hyr semesterstuga i Vrinners - Boka här

Stuga i Vrinners, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Det lugna sommarstugeområdet vid Vrinners på Mols är beläget ut mot Kalø Vig.

 

Område

Vrinners är en liten mysig by på Mols som är omgiven av Kalø Vig och det spektakulära naturlandskapet Mols Bjerge. Byn är dessutom belägen nära vackra herrgårdar, slott och ruiner. Vrinners är ett härligt semestermål för fritidsfiskare och naturälskare. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området. Bra inköpsmöjligheter och flera matställen hittar ni i Rønde (7 km) och Ebeltoft (15 km). På grund av Vrinners placering är det aldrig långt till aktiviteter och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Överallt i Kalø Vig är vattnet grunt, lugnt och barnvänligt. Stranden vid Vrinners är en fridfull sand- och stenstrand. 5 km norrut, alldeles öster om Kalø Slottsruin, ligger en härlig badstrand med Blå Flagg. Söder om Vrinners, vid Knebel Vig, hittar ni den 3 km långa Thorup Strand. Stranden är med sitt grunda vatten och fina sandbotten en härlig plats för barnfamiljer. 8 km österut ligger både Femmøller- och Lyngsbæk Strand. Femmøller Strand är en bra och barnvänlig sandstrand som är avskärmad av små förhöjningar med växtlighet. Lyngsbæk Strand är med sitt grunda vatten och sin sandbotten också otroligt barnvänlig. Stranden har dessutom Blå Flagg och är förutom bad också lämplig för vindsurfing. Skødshoved Strand, 13 km söderut, har Blå Flagg och är den mest besökta stranden på Mols.

Natur

Några få km bakom Vrinners ligger Mols Bjerge, som är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett otal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tät skog avlöses av öppna hedbackar och det är fin utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegatt från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). Vid Kalø Slottsruin hittar ni skogarna Hestehaven och Ringelmose Skov. Här kan ni via anlagda stigar uppleva en omväxlande natur med ett rikt djur- och växtliv. Men inte bara landbacken är intressant kring Vrinners. Längst in i Kalø Vig, kring Vrinners, har ni också möjlighet att få uppleva sälar.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter vid Vrinners Hoved, där vattnat är förhållandevis grunt. Området bjuder också på flera Put & Take-sjöar. Det är även möjligt att hyra en båt och åka på fisketur på Århus Bugt eller på arrangerade fisketurer med kutter från Ebeltoft. På Djursland ligger det flera vackra golfbanor. Den närmaste är banan vid Kalø Golf Club, varifrån ni har utsikt över Århus Bugt och Kalø Slottsruin. Det natursköna området som omger Vrinners inbjuder till vandrings-, rid- och cykelturer i naturen.

Attraktioner

Kalø slottsruin från 1313 är också ett charmigt utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen ända ute vid Kalø Vig och gömmer många otroliga och spännande historier (6 km). I flintasmedens öppna verkstad i Skødshoved kan ni uppleva stenålderskonsten på nära håll (13 km). Den mysiga, 700 år gamla byn Ebeltoft dignar av historiska sevärdheter. Ta ev. en promenad i den äldsta delen av byn på de gamla kullerstensgatorna mellan sneda hus och mysiga små butiker (15 km). På Glasmuseet kan ni uppleva olika utställningar av både nationella och internationella glasdesigners. I Ree Park – Ebeltoft Safari är djurarterna uppdelade på fyra kontinenter, så som de skulle ha varit i naturen. Fregatten Jylland är världens största krigsskepp i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2 450 ton och segelytan är på 1 881 m2.

Utflykter

I Skandinavisk Dyrepark, vid Kolind, får ni äkta naturupplevelser, i den fantastiska björnparken, från den 250 m långa gångbron, kan ni t ex observera björnarna (18 km). Djurs Sommerland, vid Nimtofte, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt (25 km). Gl. Estrup slott och museum vid Auning är vackert omgiven av vallgrav, skog, fält och äng. Slottet bildar ram omkring både Jyllands Herregårsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum (28 km). Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Aarus Kunstmuseum 'Aros', Musikhuset, Latinerkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de mysiga gågatorna, den livliga atmosfären vid kaféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (38 km).