Stugor i Vibæk Strand
Destination

Vibæk Strand

Vibæk Strand

Hyr semesterstuga i Vibæk Strand - Boka här

Stuga i Vibæk Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Vibæk Strand ligger i Ebeltoft Vig i Djursland, bara ett par km norr om staden Ebeltoft.

Område

Den fridfulla och natursköna semesterorten i Vibæk Strand erbjuder en bra badstrand, rogivande natur, inköpsmöjligheter och korta avstånd till Djurslands många sevärdheter. Det korta avståndet till den 700 år gamla handelsstaden Ebeltoft ger Er många butiker och restauranger att välja mellan samt ett antal intressanta sevärdheter och aktivitetsmöjligheter i helt nära inpå.

Strande

Vibæk Strand är en 2 km lång, barnvänlig sandstrand med grunt vatten och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). En ramp för Er ned till stranden och ända ut i vattnet och således är det möjligt att ta med rullstol och barnvagn och liknande till stranden. Det är populärt att surfa i Ebeltoft Vig. Ett par kilometer österut ligger Boeslum Strand ¿ Djurslands bästa badstrand med finkornig sand, sandbotten, vågor och bra surfingmöjligheter.

Natur

Vibæk Strand är omgiven av många vackra, rekreativa naturområden, bl. a de vackert kuperade skogsområdena Handrup Bakker, Skramsø Plantage och Fruerlund Plantage. Sjön Stubbe Sjö ligger vid planteringarna. Mellan Øer och Elsegårde, 8 km sydöst om Vibæk Strand , ligger ett stort område med hedar. Här finns många sällsynta och fridlysta djur- och växtarter. Terrängen är kuperad och har många bra utsiktsplatser, varifrån Ni kan se både havet och omgivningarna. Det finns många bra naturstigar i området. 11 km från Vibæk Strand ligger Mjols Bjerge - som är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av öppna hedar och kullar och det är en underbar utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m).

Aktiviteter

Djursland bjuder på flera bra golfbanor. Den vackra och kuperade banan på Ebeltoft Golf Club är den närmaste, men bl. a är Kalø Golf Club och Grenaa Golfklubb också värda att besökas. Det är bra fiskemöjligheter längs kusten i Ebeltoft Vig samt i områdets Put&Take fiskesjöar. Från hamnen i Ebeltoft arrangeras det dessutom turer med havsfiske från kutter. I Ebeltoft simhall finner Ni bl. a bastu, massage, solarium osv om nu badvädret skulle utebli. Upplev t ex naturen på cykeln längs cykelstigarna hela vägen längs Ebeltoft Vig.

Attraktioner

Upplev aktiviteten och stämningen i den trevliga turiststaden Ebeltoft (2 km). Med sina trånga, charmiga kullerstensgator och de klassiska, skeva husen får de Er att känna det som om Ni var förflyttade till en gången tid. Här finns spännande affärer, bra restauranger och flera sevärdheter. I det gamla rådhuset är det i dag ett spännande lokalhistoriskt museum. På glasmuseet kan Ni uppleva olika utställningar av både inhemska och internationella glasdesigners. På Ree Park – Ebeltoft Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². Den gamla, idylliska byn Elsegårde med egen bydamm, ligger 7 km från Vibæk Strand. Från Elsegårde Strand är det utsikt över till ön Hjelm.

Utflykter

Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig. I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (22km). Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften är betald är det fri tillgång till alla attraktioner (26km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (29m). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum (38m). Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de trevliga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (48 km).