Stugor i Fuglsö
Destination

Fuglsö

Fuglsö

Hyr semesterstuga i Fuglsö - Boka här

Stuga i Fuglsö, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Fritidsområdet Fuglsø är vackert beläget ut mot Ebeltoft vik med det fridlysta och spektakulära landskapet Mols Bjerge i bakgrunden.

Område

Det trevliga sommarstugeområdet ligger precis vid fridlysta områden och nära intill näset Draget, som förbinder Helgenæs med Mols och Djursland. Fuglsø är en härlig semesterort om Ni önskar att bada, fiska, njuta av naturen eller bara koppla av i lugna och rogivande omgivningar. Det är ett kort avstånd till Djurslands större städer med intressanta attraktioner för hela familjen. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i området. Den närmaste större staden är Ebeltoft, som ligger 13 km från Fuglsø. Här finns det bra inköpsmöjligheter, restauranger, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter.

Strande

Fuglsø Strand är en liten, lugn och barnvänlig badstrand. Stranden i Femmøller nord på, är en bra och barnvänlig sandstrand, som övergår i en avskärmning med små, bevuxna upphöjningar. På både öst- och västsidan av Draget, finner Ni bra, barnvänliga badstränder, ofta med badbryggor.

Natur

Sommarstugorna i Fuglsø är omgivna av havet, bra badstrand och fridlysta naturreservat. Strax bakom staden ligger Mols Bjerge - ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsleder och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av kullar med öppna hedar och det är en vacker utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). I en kraftigt kuperad terräng med utsikt över Ebeltoft Vig och Helgenæs ligger Fuglsø Bakker. Halvön Helgenæs ligger söder om Mols Bjerge. Området är ett spännande, naturskön och kuperat område med flera kulturhistoriska minnesmärken.

Aktiviteter

I Fuglsø-Bogens Hoved, på bägge sidor om Draget samt på sydspetsen av Helgenæs finns det bra förhållanden för kustfiske. Det är också möjligt att fiska i Femmøller å samt i områdets Put & Take fiskeparker. Har Ni lust till att fiska ute på havet, finns det flera ställen där det är möjligt att hyra mindre båtar och det arrangeras dessutom turer med kutter från Ebeltoft. På Djursland ligger det flera vackra golfbanor. Den närmaste är banan vid Kalø Golf Club, varifrån Ni har utsikt över Århus Bugt och Kalø Slottsruin. Underbara naturupplevelser väntar Er längs de många vandrings-, cykel- och ridstigarna i området. På flera ställen är det möjligt att hyra hästar eller anmäla sig till arrangerade ridturer.

Attraktioner

Gravkullar, fästningsvallar och andra forntidsminnen finns i stort antal i naturen omkring Fuglsø och Mols Bjerge. På halvön Helgenæs kan Ni likaså uppleva forntidsminnen samt miljöerna i gamla byar med trånga gator och välbevarade, små hus. Den vackra, 700 år gamla staden Ebeltoft bågnar av historiska sevärdheter. Gå bl. a på en promenad i den äldsta delen av staden, på de gamla kullerstensbelagda gatorna mellan skeva hus och trevliga, små butiker (13 km). På Ebeltoft Zoo & Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och bär på många otroliga och spännande historier (14 km).

Utflykter

I den Skandinaviska Djurparken i Kolind får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (27 km). Djurs Sommarland i Nimtofte, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (34 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum (37 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (41 km). Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de trevliga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (47 km).