Stugor i Ebeltoft
Destination

Ebeltoft

Ebeltoft

Hyr semesterstuga i Ebeltoft - Boka här

Stuga i Ebeltoft, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Ebeltoft är ett mysigt fritidsområde med ett historiskt centrum, många attraktioner, badstrand och många fina sommarstugor. När ni tillbringar semestern i en stuga i Ebeltoft, är ni i närheten av stad, strand och natur, bland annat nationalparken Mols Bjerge, och därför är uthyrning av stugor eftertraktat i Ebeltoft.

Område

Upplev aktiviteten och stämningen i den trevliga turiststaden Ebeltoft med de trånga, charmiga kullerstensgatorna och de klassiska, skeva husen. Här finns dessutom en trevlig hamnmiljö, många spännande affärer och konstnärsverkstäder, bra restauranger och flera sevärdheter. Förutom stadens många attraktioner, bjuder området också på härliga, barnvänliga sandstränder i Ebeltoft Vig, det fridlysta naturlandskapet Mols Bjerge samt Djurslands många utflyktsmål.

Strande

Ett par kilometer norrut ligger den 2 km långa sandstranden i Egsmark. Stranden är med sitt grunda vatten otroligt barnvänligt. Stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och passar, förutom till bad, också bra till vindsurfing. Mot öster ligger Boeslum Strand ¿ Djurslands bästa badstrand med finkornig sand, sandbotten, vågor och bra surfingmöjligheter.

Natur

Alldeles i närheten av Ebeltoft finner Ni flera grönområden, bl. a de vackra, kuperade skogsområdena Handrup Bakker, Skramsø Plantage och Fruerlund Plantage. Sjön Stubbe ligger vid Skramsø- och Fruerlundskogarna. Ca 12 km från Egsmark ligger Mols Bjerge, som är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av öppna hedar och kullar och det är en underbar utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). Mellan Øer och Elsegårde, sydöst om Ebeltoft, ligger ett stort område med hedar. Här finns många sällsynta och fridlysta djur- och växtarter. Terrängen är kuperad, vilket gör att det ofta ger en fin utsikt över landskapet och havet. Det finns många bra naturstigar i området.

Aktiviteter

Det är bra fiskemöjligheter längs kusten samt i områdets Put&Take fiskesjöar. Från hamnen i Ebeltoft arrangeras det dessutom turer med havsfiske från kutter. Från Ebeltoft Golfklubbs vackra, kuperade bana är det utsikt över Ebeltoft Vig och Mols Bjerge. Upplev t ex naturen på cykeln längs cykelstigarna hela vägen längs Ebeltoft Vig. I Ebeltoft simhall finner Ni bl. a bastu, massage, solarium osv om nu badvädret skulle utebli.

Attraktioner

I det gamla rådhuset är det i dag ett spännande lokalhistoriskt museum. På glasmuseet kan Ni uppleva olika utställningar av både inhemska och internationella glasdesigners. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². På Ree Park - Ebeltoft Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Upplev det fantastiska skådespelet över savannerna med de många olika djurarterna. Den gamla, idylliska byn Elsegårde med egen bydamm, ligger 6 km från Ebeltoft. Från Elsegårde Strand är det utsikt över till ön Hjelm. Området omkring Ebeltoft är rikt på slott och herrgårdar. Bl. a ligger Møllerup Gods och Kalø Slott alldeles i närheten. Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig.

Utflykter

I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (24 km). Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften är betald är det fri tillgång till alla attraktioner (28 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (31 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum (40 km). Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de trevliga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (50 km).