Stugor i Lyngsbæk Strand
Destination

Lyngsbæk Strand

Lyngsbæk Strand

Hyr semesterstuga i Lyngsbæk Strand - Boka här

Stuga i Lyngsbæk Strand, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Lyngsbæk är vackert belägen i Ebeltoft Vig mellan Mols Bjerge och Ebeltoft.

Område

I Lyngsbæk är gatorna kullerstensbelagda och många av de vackra gamla husen är kulturminnesmärkta. Här är en helt enastående och trevlig atmosfär. Upplev bl. a 'Det lilla Rådhuset' eller njut av utsikten över Ebeltoft Vig och se på de imponerande masterna på Fregatten Jylland. Precis bakom området ligger det fridlysta och imponerande naturlandskapet Mols Bjerge med flera utsiktsplatser. På grund av det fina läget, de barnvänliga sandstränderna, den äventyrliga stämningen, den fantastiska naturen samt de många, närliggande sevärdheterna och aktivitetsmöjligheterna för hela familjen, är Lyngsbæk en mycket vacker semesterort. Det finns inköpsmöjligheter och flera restauranger i Lyngsbæk och bara 7 km ifrån Lyngsbæk ligger Ebeltoft, som erbjuder spännande sevärdheter, ett hav av specialaffärer och en trevlig stadsmiljö med caféer och restauranger.

Strande

Stranden i Lyngsbæk är med sitt grunda vatten och sin sandbotten, otroligt barnvänlig. Stranden har dessutom 'Blå flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och passar förutom till bad, också till vindsurfing. Den 2 km långa stranden ligger omgiven av vacker natur med anlagda stigar och leder, där många härliga upplevelser väntar Er.

Natur

Ett par kilometer mot nordöst, ligger Djurslands största sjö, Stubbe sjö. Här kan Ni uppleva ett fascinerande fågelliv, då sjön i dag är en viktig rastplats för sjöfåglar. De flotta kuperade skogsområdena Handrup Bakker, Skramsø Plantage och Fruerlund Plantage är också belägna i detta område. Nära Lyngsbæk ligger det imponernade landskapet Mols Bjerge. Mols Bjerge är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av öppna hedar och kullar och det är en underbar utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). Halvön Helgenæs ligger söder om Mols Bjerge. Området är ett spännande, naturskönt och kuperat område med flera kulturhistoriska minnesmärken I en mycket kuperad terräng med utsikt över Ebeltoft Vig och Helgenæs, ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

Djursland bjuder på många goda möjligheter för sportfiskare, både längs kusten, vid moler (bergart med inlagrade skikt av vulkanisk aska, tertiär ålder) och i områdets Put&Take fiskesjöar. Det finns flera golfbanor i området, bl. a i Kalø, Ebeltoft och Grenå. Det underbara landskapet inbjuder också till utomhusaktiviteter. Upplev t ex området från hästryggen eller ta en tur på Kolind Sund och paddla kanot.

Attraktioner

Den vackra, 700 år gamla staden Ebeltoft bågnar av historiska sevärdheter. Gå bl. a på en promenad i den äldsta delen av staden, på de gamla kullerstensbelagda gatorna mellan skeva hus och trevliga, små butiker . I det gamla rådhuset är det i dag ett spännande lokalhistoriskt museum. På Glasmuseet kan Ni uppleva olika utställningar av både inhemska och internationella glasdesigners. På Ree Park – Ebeltoft Safari är respektive djurarter uppdelade på fyra olika världsdelar, så som de skulle vara i sina naturliga miljöer. Fregatten Jylland är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². På Helgenæs Museum, som ligger i prästgården till Stødov Kirke, visas en utställning om tidigare invånare och deras levnadsvillkor.

Utflykter

I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (19 km). Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (24 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (32 km). Gl. Estrup slott och museum, är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruksmuseum (35 km). Kalø Slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och är absolut värt ett besök. Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de trevliga gågatorna, den livliga atmosfären på caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (45 km).