Stugor i Dejret
Destination

Dejret

Dejret

Hyr semesterstuga i Dejret - Boka här

Stuga i Dejret, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Vid Dejret finner ni frid, ro, härlig natur och bra fiskemöjligheter.

Område

Byn Dejret ligger på Mols huvud ut mot Kalø Vig. Sommarstugorna i området är belägna i mysiga och lugna omgivningar, nära vattnet. I närheten av Dejret ligger Skødshoved, som har en liten mysig jollehamn och en fin badstrand. Det finns inköpsmöjligheter i Tved samt i Knebel Vig, som är ett mycket naturskönt område med en liten brygga för småbåtar.

Strande

Stranden vid Dejret är inte särskilt bred, men barnvänlig, eftersom vattnet är grunt. Den närliggande Skødshoved Strand har Blå Flagg och är den mest besökta stranden på Mols.

Natur

Vid Dejret ligger Dejret Skrænt (sluttning), som är c:a 25 m hög, 1,2 km lång och planterad med träd och buskar. På några ställen går sluttningen helt ned till vattnet. Naturen vid kusten varierar mellan strand, strandäng och sluttningar. Några få km från Dejret ligger Mols Bjerge, som är ett storslaget fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett otal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tät skog efterträds av öppna hedbackar och det är fina vyer över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegatt från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m).

Aktiviteter

Det finns flera golfbanor i området, bl.a. vid Kalø, Ebeltoft och Grenå. För fritidsfiskare finns det goda chanser här vid kusten. Fina naturupplevelser väntar längs de många vandrings-, cykel- och ridstigarna i området.

Attraktioner

Skødshoved Bro Jollehavn är en mysig liten hamn med bänkar, bord och grillplats. Härifrån är det fin utsikt över Århusbugten. I flintasmedens öppna verkstad kan ni uppleva stenålderskonsten på nära håll. Från utsiktskullen Basbjerg kan ni njuta av den fina utsikten över Århus Bugt. Det gamla vackra godset Isgård ligger naturskönt på Mols Hoved och är värt ett besök. I Knebel, c:a 7 km från Dejret, finns flera intressanta gallerier samt den berömda stendösen Porskær Stenhus.

Utflykter

Djurs Sommerland är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt. Gl. Estrup slott och museum är vackert omgiven av vallgrav, skog, fält och äng. Slottet bildar ram omkring både Jyllands Herregårsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum. I Kattegatcentret väntar er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta. I Randers Regnskov kan ni uppleva djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall. Randers Regnskov lever upp till sitt namn. Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Botanisk Have, den livliga atmosfären vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv.