Stugor i Begtrup Vig
Destination

Begtrup Vig

Begtrup Vig

Hyr semesterstuga i Begtrup Vig - Boka här

Stuga i Begtrup Vig, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Det trevliga semesterområdet Begtrup Vig ligger i det sydvästra hörnet av Djursland, alldeles ute vid Århus Bugt och endast 17 km från Ebeltoft.

Område

Begtrup Vig är belägen i fridfulla och natursköna omgivningar, helt ute vid det härliga Kattegatt. Begtrup Vig ligger i stort sett i lä för alla vindriktningar, och därför är viken en av Århusbugtens mest populära ankringsplatser för fritidsseglare. Det finns möjlighet att handla dagligvaror i Begtrup. Likväl är det inte långt från Begtrup Vig till den mysiga gamla handelsstaden Ebeltoft, där det finns möjlighet att uppleva flera spännande sevärdheter och att göra fina inköp.

Strande

Västerut från Begtrup Vig hittar ni den långa, i lä belägna Begtrup Strand. Den härliga stranden är pga. sitt grunda vatten mycket barnvänlig. Här finns bra förutsättningar för vindsurfing. Missa inte den enastående solnedgången över Kattegatt. Önskar ni att bada vid en mindre och lugnare strand, kan antingen Fuglsø Strand eller Thorup Strand rekommenderas.

Natur

Via landtungan vid Dragsmur, alldeles nära Begtrup, kommer ni till halvön Helgenæs, vars sköna natur kännetecknas av klittsluttningar, små kullar, mossar och ett rikt djurliv. Området har dessutom ett rikt fågelliv, bl.a. har vadarfåglar sina häckningsplatser här. C:a 7 km norr om Begtrup ligger Mols Bjerge, som är ett storslaget fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett otal vandringsstigar, gravhögar och ett rikt djurliv. Tät skog efterträds av öppna hedbackar och det är fina vyer över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegatt från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m).

Aktiviteter

Området kring Begtrup Vig och söderut mot Helgenæs bjuder på fina möjligheter för kustfiske. Det är också möjligt att hyra mindre båtar och fiska längre ut i Århus Bugt. På Djursland finns det inte mindre än fyra bra golfbanor. De närmaste är Ebeltoft Golfklub och Kalø Golf Center, varifrån ni finner en storslagen utsikt över Århus Bugt och Kalø Slottsruin. Vid Fuglsøcentret, några få km från Begtrup Vig, finns det möjlighet att utöva andra sportsliga aktiviteter, bl.a. beachvolley, basketboll och tennis.

Attraktioner

Se de gamla gravhögarna i Mols Bjerge, som förutom vacker natur också är rik på fornminnen. Upplev aktiviteten och stämningen i den mysiga turistbyn Ebeltoft, (17 km) med sina smala kullerstensbelagda gator och sneda hus får den er att känna det som om ni blivit förflyttade till en annan tid. Här finns spännande butiker, bra matställen och flera sevärdheter. I det gamla rådhuset är det idag ett spännande lokalhistoriskt museum. I Ree Park - Ebeltoft Safari är djurarterna uppdelade på fyra kontinenter, så som de skulle ha varit i naturen. Fregatten Jylland är världens största krigsskepp i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2 450 ton och segelytan är på 1 881 m2. På Syddjursland hittar ni flera intressanta slott och herrgårdar. Kalø slottsruin från 1313 är också ett charmigt utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig. (c:a 20 km)

Utflykter

I Skandinavisk Dyrepark får ni äkta naturupplevelser; i den fantastiska björnparken, från den 250 m långa gångbron, kan ni t ex observera björnarna. (27 km) Djurs Sommerland är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt. (34 km) Gl. Estrup slott och museum är vackert omgiven av vallgrav, skog, fält och äng. Slottet bildar ram omkring både Jyllands Herregårdsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum. (36 km) I Kattegatcentret väntar er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta. (41 km) Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de mysiga gågatorna, den livliga atmosfären vid caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (47 km)