Stugor i Dragsmur
Destination

Dragsmur

Dragsmur

Hyr semesterstuga i Dragsmur - Boka här

Stuga i Dragsmur, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Dragsmur är belägen vid landtungan Draget som förbinder Helgenæs med Mols och Djursland.

Område

Det lugna och mysiga sommarstugeområdet Dragsmur ligger mellan Begtrup Vig, Ebeltoft Vig och halvön Helgenæs. Dragsmur är omgiven av natursköna områden och historiska minnesmärken. Nära området ligger det fridlysta och spektakulära naturlandskapet Mols Bjerge med flera utsiktsplatser. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området. Den närmaste större staden är Ebeltoft som ligger 15 km från Dragsmur. Här finns bra inköpsmöjligheter, matserveringar och flera sevärdheter.

Strande

På både öst- och västsidan av Draget hittar ni fina, barnvänliga badstränder, ofta med bryggor. Fuglsø Strand är en liten lugn strand. Stranden vid Femmøller, norrut, är en bra och barnvänlig sandstrand som är avskärmad med beväxta små upphöjningar. Den långa, i lä belägna Begtrup Strand, västerut, är också en härlig strand med grunt barnvänligt vatten. Här finns bra förutsättningar för vindsurfing. Missa inte den enastående solnedgången över Kattegatt.

Natur

Halvön Helgenæs ligger alldeles söder om Dragsmur. Trakten är ett spännande, naturskönt och kuperat område med flera kulturhistoriska minnesmärken. Några få km norrut ligger Mols Bjerge - ett storslaget fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett otal vandringsstigar och ett rikt djurliv. Tät skog efterträds av öppna hedbackar och det är fina vyer över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegatt från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). I en kraftigt kuperad terräng med utsikt över Ebeltoft Vig och Helgenæs ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

På båda sidor om Draget samt på sydspetsen av Helgenæs är det goda förhållanden för kustfiske. Det finns också möjlighet att fiska i Femmøller Å samt i områdets Put & Take fiskeparker. På Djursland ligger det flera vackra golfbanor. Den närmaste är banan vid Kalø Golf Club, och därifrån har ni utsikt över Århus Bugt och Kalø Slottsruin. Fina naturupplevelser väntar längs de många vandrings-, cykel- och ridstigarna i området.

Attraktioner

Gravhögar, skansar och andra forntidminnen finns i stort antal i naturen kring Dragsmur och Mols Bjerge. På halvön Helgenæs kan ni också uppleva forntidsminnen samt gamla bymiljöer med smala gator och välbevarade små hus. Kalø slottsruin från 1313 är också ett charmigt utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och gömmer många otroliga och spännande historier (14 km). Den mysiga, 700 år gamla byn Ebeltoft dignar av historiska sevärdheter. Ta ev. en promenad i den äldsta delen av byn på de gamla kullerstensgatorna mellan sneda hus och mysiga små butiker (15 km). I Ebeltoft Zoo & Safari är djurarterna uppdelade på fyra kontinenter, så som de skulle ha varit i naturen. Fregatten Jylland är världens största krigsskepp i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2 450 ton och segelytan är på 1 881 m2.

Utflykter

I Skandinavisk Dyrepark, vid Kolind, får ni äkta naturupplevelser; i den fantastiska björnparken, från den 250 m långa gångbron, kan ni t ex observera björnarna (28 km). Djurs Sommerland, i Nimtofte, är en rolig, spännande och actionfylld upplevelse för hela familjen. När entrén är betald kan alla aktiviteter nyttjas fritt (34 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgiven av vallgrav, skog, fält och äng. Slottet bildar ram omkring både Jyllands Herregårsmuseum och Dansk Landbrugsmuseum (37 km). I Kattegatcentret väntar er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (40 km). Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de mysiga gågatorna, den livliga atmosfären vid caféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (47 km).