Stugor i Fuglslev
Destination

Fuglslev

Fuglslev

Hyr semesterstuga i Fuglslev - Boka här

Stuga i Fuglslev, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet Fuglslev ligger i mycket vacker natur på södra Djursland. Här kan ni tillbringa er semester i en trevlig sommarstuga i fridfulla omgivningar och åka på utflykter till Djurslands städer eller några av de många intressanta sevärdheterna i området.

Område

Med mindre än 7 km till stranden och ca 15 min bilkörning till Djurslands två största städer, ligger Fuglslev centralt och erbjuder goda möjligheter för att åka på utflykt till städer, sevärdheter, stränder och naturreservat. Fuglslev är omgiven av vacker natur, och det fridlysta området inbjuder till en avkopplande semester.

Strande

Vid den vackra Kattegat kusten utmed Fugslev finns en bra badstrand i Rugård. Rugård Strand har grovkornig sand, bra sandbotten och relativt djupt vatten. I Boeslum, ca 15 km söderut, ligger en mer barnvänlig strand. Här är sanden finkornig och vattnet är grunt. Boeslum Strand är en av Djurslands bästa badstränder. Här finns det också bra surfing möjligheter. Likaså är Grenå Strand, ca 20 km nordöst om Fuglslev, en barnvänlig strand där vattnet är grunt och sanden finkornig. Också här finns det bra förhållanden för vindsurfing.

Natur

Bara några kilometer söder om Fuglslev ligger Djurslands största sjö, Stubbe sjö. Området är kuperat och är dominerat av barrträdsskog. Vid sjön finns en vacker lövskog och ett otroligt rikt fågelliv. Det finns fina vandringsleder i området. Längre söderut ligger det natursköna Boeslum Plantage med strand och grönområden. Här finner Ni också 'Jernhatten', en 50 m hög kulle, som ligger strax bakom stranden. Härifrån är det en vacker utsikt till ön Hjelm. Mols Bjerge är ett storslaget, fridlyst naturlandskap med omväxlande natur, ett antal vandringsleder och ett rikt djurliv. Tätbevuxen skog avlöses av kullar med öppna hedar och det är en vacker utsikt över Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig och Kattegat från utsiktspunkterna Agri Bavnehøj (137 m) och Trehøje (127 m). Halvön Helgenæs ligger söder om Mols Bjerge. Området är ett spännande, naturskönt och kuperat område med flera kulturhistoriska minnesmärken.

Aktiviteter

Det finns flera bra golfbanor i området. Både i Ebeltoft och i Grenå, men också i Kalø Vig ligger det en vacker bana i underbara omgivningar. Området är särskilt lämpligt för sportfiskare, som har goda möjligheter till fångst i områdets sjöar, från kusten samt på havet, antingen från egen båt eller från kutter. Det arrangeras fisketurer med kutter från Ebeltoft. De många bra vandrings- och cykelstigarna i området ger möjlighet till att uppleva den härliga naturen på nära håll.

Attraktioner

Upplev aktiviteten och stämningen i den 700 år gamla handelsstaden Ebeltoft med de gamla sneda korsvirkeshusen och kullerstensbelagda gatorna. Här finner Ni bl. a flera sevärdheter, spännande butiker och bra restauranger (13 km). Glasmuseet i Ebeltoft innehåller en erkänd samling av modern internationell glaskonst. Här kan Ni också köpa glaskonst och se glasblåsarna i arbete. Fregatten Jylland i Ebeltoft, är världens största krigsfartyg i trä. Skrovet är 71 m långt, vikten är 2.450 ton och segelduken har en yta av 1.881 m². Nära Fuglslev, ligger Ree Park - Ebeltoft Safari. Här finns det upplevelser att hämta för hela familjen. Åk ut på safari på savannen bland t ex antiloper, oxar, kameler och många andra exotiska djur.

Utflykter

I den Skandinaviska Djurparken får Ni verkliga naturupplevelser. Ni kan t ex, från den 250 m långa gångbron, få se björnar i den fantastiska björnparken (14 km). Djurs Sommarland, är en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. När entréavgiften har betalats kan alla aktiviteter utnyttjas gratis (21 km). I Kattegatcentret väntar Er en imponerande syn. Följ de skräckinjagande hajarna på nära håll bakom en tjock glasruta (22 km). Gl. Estrup slott och museum är vackert omgivna av vallgrav, skog, åkrar och ängar. Slottet bildar ramen om både Jyllands Herrgårdsmuseum och Danskt Lantbruks-museum (37 km). Kalø slottsruin från 1313 är ett vackert utflyktsmål. Ruinen är vackert belägen helt ute vid Kalø Vig och är absolut värt ett besök.