Stugor i Grönhöj
Destination

Grönhöj

Grönhöj

Hyr semesterstuga i Grönhöj - Boka här

Stuga i Grönhöj, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Grönhöj ligger vid Nordsjön, där det finns en bred sandstrand med höga sanddyner och massor av trevliga sommarstugor i natursköna omgivningar. Det lugna och barnvänliga fritidsområdet är känt för uthyrning av sommarstugor på grund av de många välbelägna sommarstugorna, varav flera med havsutsikt.

Område

Grønhøj är belägen mellan semesterorterna Blokhus och Løkken. Här sitter avkoppling och mys i natursköna omgivningar i högsätet. Den fina stranden och det omväxlande inlandet med klittplantager, mossar, ängar och skogar gör området till ett speciellt attraktivt semesterområde. Det finns en affär i området men annars kan ni göra inköp på de större semesterorterna som t ex Løkken och Blokhus. Här befinner ni er bara en kort biltur från semesterorter, golfbanor, fiskeparker, aktivitetscenter, nöjesparker och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Grønhøj strand hör till de bästa i Danmark. Den fina breda sandstranden ligger alldeles framför ett band av höga, imponerande klitter med strandråg och vindskyddade grytor. Stranden har Blå Flagg och det är tillåtet att köra bil här. Missa inte den enastående solnedgången över Vesterhavet från stranden, klitterna eller kanske från er egen sommarstuga. Stranden är lockande under hela året och inbjuder till promenader i alla väder.

Natur

Grønhøj är omgiven av grönt, naturskönt och kuperat landskap med klitthedar, fridlysta arealer, fält och skogar. I det fridlysta naturområdet Lille Norge mellan Grønhøj och Saltum kan ni uppleva ett kuperat landskap med skog, hav och klittlandskap. Från utsiktsplatsen Guldagerhøj i området kan ni se ut över hela Jammerbugten. De vackra skog- och naturarealerna som går ända ned till Vesterhavet inbjuder till cykel- och vandringsturer.

Aktiviteter

Den breda sandstranden är idealisk för bad, sol och vindsurfing. Därutöver kan ni paraglida från de höga sluttningarna vid stranden nära Grønhøj. Det finns möjlighet att hyra ridhästar i området och ta en ridtur bland klitterna och på stranden. Action House i Løkken bjuder bl.a. på bowling, lasergame, paintball, go-cart, spelhall, bollhav, elbilar, internetkafé, restaurang och diskotek (10 km). Skulle vädret svika kan ni utnyttja det subtropiska badlandet i Blokhus där ni bl.a. hittar en 40 m lång vattenrutschbana, barnbassäng, bubbelbad, bastu och wellnesscenter (16 km). Området är rikt på golfbanor, och ni kan bl.a. spela på Løkken Golfklubs 18-hålsbana mellan fält och plantager (10 km) eller på den naturskönt belägna 18-hålsbanan hos Blokhus Klit Golf Center (17 km). Fritidsfiskare hittar också fina möjligheter här då det finns möjlighet att fiska direkt från kusten samt i områdets Put & Take-sjöar, bl.a. Saltum Fiskepark och Løkken Fiskepark.

Attraktioner

På nöjesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan ni prova mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen, inkl. Danmarks största vattenland och Danmarks största bergochdalbana, Falken. När entrén är betald kan ni prova alltihop på Fårup Sommerland (8 km). Besök den mysiga turist- och badorten Løkken (10 km). Här hittar ni ett karamellkokeri, en mängd butiker, matställen och värdshus, fiskekuttrar på stranden och underhållning på sommaren. Haven i Hune är en 6500 m2 stor, vacker, färggrann och inspirerande trädgård med bl.a. plantförsäljning, försäljning av målningar och liknande samt ett kafé (15 km). Bakom Løkken kan ni besöka Børglum Kloster ¿ ett vackert gammalt munkkloster från 1180-talet med atmosfär, utställningar, kyrka och parkliknande omgivningar (16 km).

Utflykter

Ett sandflyktsmuseum har etablerats i närheten av Rubjerg Knude Fyr från 1900, och från fyren, som kommer att sanda igen inom några få år, är det en fin utsikt över hav och landskap (19 km). Besök det idylliska och stämningsfulla fiskeläget Lønstrup, som bl.a. är känt för sina många gallerier och konsthantverkare (24 km). Nordsømuseet i Hirtshals är berömt för Europas största saltvattensakvarium, Oceanariet med 4,5 milj. liter vatten. På Nordsømuseet kan ni uppleva c:a 60 olika fiskarter från hela Nordsjön och några kan ni till och med få röra vid (40 km). I Hirtshals kan ni även besöka Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri - en komplett bunkeranläggning med museum från andra världskriget.