Stugor i Nörlev
Destination

Nörlev

Nörlev

Hyr semesterstuga i Nörlev - Boka här

Stuga i Nörlev, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Nörlev är ett populärt semesterområde med trevliga sommarstugor i natursköna omgivningar bortom Nordsjön. När ni tillbringar semestern i en stuga i Nörlev, kan ni bada vid den vackra sandstranden med små sanddyner, vara aktiv i naturen eller besöka attraktioner i närheten av stugområdet.

Område

Den storslagna naturen, den friska luften, den härliga sandstranden vid Västerhavet och de fina sommarhusen, gör Nørlev till en attraktiv semesterort. Vackra sanddyner och skogsområden omgärdar Nørlev, som ligger ca 5 km norr om semesterstaden Lønstrup. Området är känt för sina många konstnärer, som ofta tar emot besök i sina ateljéer och gallerier. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i närområdet och vill Ni ha ett större sorti, finns det bra shoppingmöjligheter och flera restauranger i Lønstrup. Nørlev är en perfekt semesterort för dem, som vill ha semester i ostörd och vacker natur, men ändå gärna vill vara i närheten av Nordvästjyllands många sevärdheter och nöjen.

Strande

Den breda sandstranden i Nørlev är mycket populär och välbesökt på sommaren. Stranden avskärmas av sanddyner med strandråg och har utmärkts med en ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten). Det är tillåtet att köra bil på stranden. Stranden lämpar sig för bad, promenader och strand- och vattensportsaktiviteter. Under alla årstider inbjuder stranden till promenader. Efter storm är det ibland möjligt att hitta bärnsten på stranden. Solnedgången över Västerhavet, är en upplevelse Ni inte bör gå miste om.

Natur

Bortom Nørlevs underbara strand med höga sanddyner, karaktäriseras naturen av inlandsklitter, lätt kuperade hedar med ljung och nyponbuskar, skog och åkermarker. Havet och vinden har skapat inlandsklitterna utanför Nørlev och Skallerup och detta sällsynta, landskap som måste bevaras är numera fridlyst. Det är allmänt tillträde till området ¿ men endast utmed markerade leder (2 km).

Aktiviteter

Nørlevs underbara natur med skog och strand passar väl för promenader, att cykla eller rida. Ridhästar kan hyras i området. Från Nørlev Strand kan Ni följa en vacker cykelled, som går genom Skallerup, Harrerenden, Lønstrup och till området omkring Rubjerg Knude. Sportfiskare kan prova lyckan från kusten eller från en av områdets Put & Take fiskesjöar. Golfspelare kan provspela flera natursköna och utmanande banor i området. Den närmaste är Vennebjerg Golfklubb mellan Hjørring och Lønstrup - Nordjyllands största Pay & Play bana med 12 hål (8 km).

Attraktioner

Upplev den charmiga semesterorten Lønstrup med små gator, butiker, caféer, glasskiosker och många restauranger. Lønstrup är känt för alla sina konsthantverkare, konstnärer, skulptörer, keramiker och glasblåsare. Ni kan besöka dem i deras aktiva verkstäder och se hur konsthantverkarna arbetar. I utkanten av Lønstrup dras fiskebåtarna dagligen upp på stranden vid hemkomsten (8 km). Från den vackert restaurerade Vennebjerg Mølle kan Ni njuta av den storslagna utsikten (8 km). Besök den trevliga staden Hjørring, med gågator och specialbutiker, intressanta museer, en herrgård och flera medeltidsbyggnader (12 km). I Nr. Rubjerg kan Ni se Rubjerg Knude ¿ en 90 m hög ö, som skapades av inlandsisen under den senaste istiden och Fyren Rubjerg Knude - en delvis tillsandad fyr, som uppfördes 1900 och togs ur drift 1968 p g a sandflykten (13 km).

Utflykter

I Family Farm Fun Park i Vitterup kan Ni klappa och mata de tama husdjuren, rida på ponnyhästar, köra leksakstraktor, köra vattencykel på en stor sjö och äta Er medhavda matsäck i de vackra omgivningarna (20 km). Nordsøen Oceanarium i Hirtshals är känt för att ha Europas största saltvattenakvarium, Oceanariet med 4,5 milj. liter vatten. På Nordsjömuseet kan Ni se ca. 60 olika arter fisk från hela Nordsjön och några kan Ni även röra på (20 km). I Hirtshals kan Ni även besöka Bunkermuseet Hirtshals 10:e Batteri - en komplett bunkeranläggning med museum från 2:a världskriget. I Fårup Sommerland & Aquapark kan Ni roa Er med mer än 50 spännande aktiviteter för hela familjen, inkl. Danmarks största äventyrsbad och största rutschbana, Falken. När entréavgiften är betald, kan Ni prova alla attraktionerna på Fårup Sommerland (35 km). I Tuen i Tvested kan Ni besöka ett spännande örnreservat och komma helt tätt inpå några av världens största örnar och se hur de fodras i flykten (38 km).