Stugor i Bulbjerg
Destination

Bulbjerg

Bulbjerg

Hyr semesterstuga i Bulbjerg - Boka här

Stuga i Bulbjerg, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Bulbjerg ligger i en mycket vacker natur och har Danmarks enda fågelfjäll.

Område

Bulbjerg har fått sitt namn från den stora, 47 m höga kalkstensbranten, som vätter ut mot Skagerak. Branten/klinten är en stor naturattraktion, som sträcker sig högt upp i det annars platta kustlandskapet. Längst ut på klinten finns en bunker från 2:a världs kriget med en liten utställning om den tyska förläggningen och om platsens natur- och kulturförhållanden. Sommarstugorna ligger i ett lugnt och fridfullt område. En perfekt semesterort för dem, som söker ro, avkoppling och trivsel i naturlig miljö. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i området och i Fjerritslev (18 km) finns det bra shopping och flera restauranger.

Strande

Det är sandstrand på båda sidor av branten, men undvik att bada nära inpå klinten, eftersom det är starka strömmar i vattnet och det snabbt blir djupt. Däremot är det bra badmöjligheter vid de intilliggande stränderna Ellidsbøl Strand och Madsbølrende. Bilen får inte köras in på Bulbjerg Strand.

Natur

Bulbjerg är Danmarks enda fågelfjäll och havsfågeln 'riden' häckar på klintens branta sidor. Från branten kan Ni njuta av den fantastiska utsikten över havet och området. Väster om Bulbjerg präglas landskapet av stora sandhedar med sjöar och mossar. Både öster och väster om Bulbjerg finns det dynvegetation med ett rikt djurliv. Bl. a lever både kronhjortar och rådjur där. Strax efter Bulbjerg ligger Lund Fjord, en del av naturreservatet Vejlerne och här kan Ni se vass, strandängar och ett rikt fågelliv. Hanstholm Naturreservat är Danmarks största naturreservat och även om det inte är tillträde till själva reservatet, kan Ni gå omkring i odlingarna runt om och njuta av utsikten över området från en kulle eller ett fågeltorn (30 km).

Aktiviteter

Det finns flera bra markerade vandringsleder på klittheden och på odlingarna bakom branten. Sportfiskare kan kasta ut linan direkt från kusten, fiska i en av områdets Put & Take fiskeparker eller gå ut på havsfiske med fiskekutter till 'Det gule Rev', som ligger 2 timmars segling från Hanstholm. Golfspelare kan prova banorna på Jammerbugtens Golfklub i Fjerritslev, där 18-håls banan är naturligt anlagd (18 km), eller Nordvestjysk Golfklubb i Klitmøller, som har en av landets mest utmanande och vackrast belägna banor (47 km). Om vädret skulle bli dåligt, kan Ni besöka Vigsø Tropisk Badeland med swimmingpool, rutschbana, spa, uppvärmd barnbassäng, sauna, solarium och fitnessrum (31 km).

Attraktioner

Den 47 m höga kalkklinten med samma namn som området är bebodd av havsfåglar, och från klinten kan Ni uppleva en enastående utsikt över hela Jammerbukten. En liten utställning finns i bunkern på toppen av klinten, som är Danmarks enda fågelfjäll. Se på det lilla fiskeläget Lild, 6 km österut, där fiskekuttrarna fortfarande dras upp på land efter varje seglats. Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade landsorts-bryggeri. Bryggeriet ter sig som förr i tiden med 100 år gamla bryggkittlar, jäskar och öltunnor. Bryggeriets gård är nu är omgjord till museum och omfattar också ett mälteri och en tapphall (18 km). I Fjerritslev kan Ni även besöka Han Herred Naturcenter och lära Er mer om områdets natur och djurliv.

Utflykter

Fästningsanläggningen Aggersborg i Aggersund visar spår efter 48 långhus. Vid ringborgen kan Ni se en utställning om borgens uppbyggnad (29 km). Hanstholm, där Ni bl. a kan se Hanstholm Fyr och Bunkermuseet, som berättar om andra världskriget (50km). Besök gärna Museumscenter Hanstholm med Musumsbunkern - Nordeuropas största fästning med bunker. På museumsområdet kan Ni också se utställningar, kanoner, uniformer, vapen osv. (37 km). Kom nära inpå havet och dess fascinerande invånare. Nordsø Akvariet i Vorupør visar bl. a fisk och havsdjur, som har fångats av fiskarna i på orten (54 km). I nöjesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan Ni prova mer än 50 spännande attraktioner för hela familjen, inkl. Danmarks största äventyrsbad och Danmarks största rutschbana, Falken (65 km). Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, jungelzoo med bl. a vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och äventyrsbad med diverse aktiviteter (68 km).