Stugor i Vorupör
Destination

Vorupör

Vorupör

Hyr semesterstuga i Vorupör - Boka här

Stuga i Vorupör, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Fiskeläget och fritidsområdet Vorupör ligger mellan Nordsjön och Nationalpark Thy. I Vorupör finns det ett charmigt stadsliv, ett havsbad, en vacker strand och många trevliga sommarstugor för alla smaker. Den unika naturen och de många aktivitetsmöjligheterna gör att uthyrning av stugor är mycket populärt i Vorupör.

Område

På den populära semesterorten Vorupør i Thy, drar fiskarna fortfarande upp sina båtar och kuttrar på 'landingsplatsen' på stranden varje dag efter hemkomsten - en mycket gammal tradition, som har bevarats. Från den 350 m långa vågbrytaren, bredvid det nya havsbadet, har ni möjlighet att uppleva aktiviteterna på nära håll. Det går att köpa färsk fisk och skaldjur direkt från båtarna på stranden. Vorupør har många bra affärer med bl. a kläder, konsthantverk, bärnsten, stearinljus och keramik. Dessutom finns det flera bra restauranger och intressanta sevärdheter i staden - bl. a ett akvarium och ett museum. Vorupør omges av strand och stora, fridlysta områden med sanddyner och hedar. Här kan Ni semestra i charmiga och mycket vackra omgivningar, få ny energi, mysa med familjen, idka friluftsaktiviteter i frisk och ren havsluft och besöka områdets spännande attraktioner. Den närmaste större staden är Thisted, som ligger 22 km österut.

Strande

Stranden i Vorupør är en härlig badstrand med Blå Flagga (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden, som framför allt består av grovkornig sand, är ca 100 m bred och 4 km lång. Vattnet är nästan alltid klart och det är sandbotten. Stranden avskärmas av höga, strandrågsbevuxna sanddyner, där ni kan hitta lugn och ro, lä och skugga. Den trevliga stranden användes också av ortens fiskare, som drar upp sina båtar efter dagens bruk. Stranden lockar till bad, solbad och strandaktiviteter och vinden sörjer för, att det även är bra förutsättningar för vindsurfare. I anknytning till den långa vågbrytaren ligger Vorupørs havsbad, som öppnade under sommaren 2014. Havsbadet ger er möjlighet att bada i Västerhavet utan vågor och underströmmar. Ni kan även paddla i en havskajak här eller promenera längs strandpromenaden. Gå inte miste of solnedgången över Västerhavet från stranden eller piren - en fantastisk syn.

Natur

Vorupør omges av det blå Västerhavet med de karaktäristiska sanddynerna och stora arealer med fridlysta klitthedar, kullar och ljung, som sträcker sig hela vägen längs Thys västkust. Inom dessa odlingar kan Ni vandra, rida, leta svamp eller ha turen att se rådjur, kronhjort och räv. De stora statsägda skogarna i baklandet bortom Vorupør, utgör landets största sammanhängande skogsarealer. Här finns sjöar, vattendrag, fridsamma bokskogar och förblåsta barrträd. Landskapet är mycket omväxlande och naturen är både oförstörd och fantastisk. Landsdelen är glest befolkad och därmed kommer Ni att finna, att det finns mycket plats i naturen.

Aktiviteter

Den härliga stranden inbjuder till såväl bad, avkoppling och promenader som vindsurfing och kustfiske. Ni kan fiska från stranden och den långa piren eller i en av baklandets Put & Take fiskeparker. Vill Ni komma ut på havsfiske, kan Ni gå ut med fiskekutter till t. ex Det Gule Rev, direkt från 'landningsplatsen' i Vorupør. Det går att hyra ridhästar i området och att rida på stranden eller i den vackra naturen bortom kusten. Det finns tennisbanor till användning i Vorupør. Golfspelare kan utnyttja en trevlig golfanläggning på Nystrup Plantage i Vang (12 km), eller en av Danmarks mest utmanande banor på Nordvestjysk Golfklubb i Thisted (22 km).

Attraktioner

På Nordsjöakvariet i Vorupør kan Ni se på fiskar och havsdjur, som har fångats av ortens fiskare. Vorupør Museum finns i det gamla båtvarvet, som har byggt båtar till ortens fiskare. Det förmedlar den historiska bakgrunden om Vorupør och kustbefolkningens speciella levnadsvillkor. Stenbjergs f. d. räddningsstation är i dag inrett till ett litet museum, som visar stationens historia och funktion. I en av fiskarstugorna kan Ni se en liten utställning om fiskelägets historia (5 km). 'Svankjær lille Savværk' har en utställning över dansk pappersklippning, men där allt är utskuret i trä. Se resultatet av ett tidskrävande precisionsarbete och köp kanske med Er något hem (13 km).

Utflykter

Thisted har affärer, restauranger, gallerier, keramikerverkstäder, Thisted Kyrka, Thisted Bryghus och Thisted Museum, som ligger i en gammal villa. Här finns ett rum till minne av författaren J. P. Jacobsen och utställningar om Thys bondekultur och Thisteds historia (22 km). Besök t. ex Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkern - Nordeuropas största fästning med bunker. Inom museets område kan Ni även se utställningar, kanoner, uniformer, vapen osv. (25 km). Kystcentret i Thyborøn är ett spännande upplevelse- och informationscenter för hela familjen. Få mer information om kusten, som omger Danmark. På JyllandsAkvariet i Thyborøn kan Ni hålla en krabba i handen, klappa en haj på huvudet och stryka en plattfisk över ryggen - en spännande och annorlunda upplevelse för både vuxna och barn (36 km). Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungel zoo med vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (41 km).