Stugor i Skagen, Midtby
Destination

Skagen, Midtby

Skagen, Midtby

Hyr semesterstuga i Skagen, Midtby - Boka här

Stuga i Skagen, Midtby, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern i en stuga i Skagen, Midtby, där det finns en charmig hamn, ett aktivt stadsliv och härlig badstrand. Skagens många attraktioner, den alldeles speciella atmosfären och den vackra naturen gör, att uthyrning av sommarstugor är mycket populärt i Skagen, Midtby.

Område

Skagen, Midtby är koncentrerat till hamnen och gågatan. Allt är inom nära räckvidd, precis som den härliga Skagen Sønderstrand, som ligger inom kort gångavstånd från stadskärnan. Här finns vackra stadsmiljöer med de idylliska, gula husen med röda tegeltak och vita knutar och i det charmiga kvarteret finns också hamnen, butiker, caféer och restauranger, glasskiosker och värdshus. Njut av stämningen i den livliga fiskehamnen och småbåtshamnen där de berömda, röda fiskemagasinen finns. Här serveras fisk på alla sätt och vis, som Ni kan njuta av medan Ni tittar på de livliga aktiviteterna i och runt omkring hamnen. I Skagen finns det ett antal sevärdheter för hela familjen - allt ifrån nallemuseer till naturcentra - och flera spännande restauranger, som har specialiserat sig på utsökta fiskrätter. Skagen är en populär semesterort hela året om p g a stränderna, naturen, attraktionerna, stadslivet och hamnen.

Strande

Skagen Sønderstrand ligger strax norr om hamnen. Stranden är jättefin och familjevänlig och är en stadsnära sandstrand med Vippefyret som ett vackert kännemärke. Här finns sanddyner, sanddiken och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Det var här som Skagenmålarna fick sin inspiration till många av sina berömda målningar. Varje år tänds midsommarbrasan (Skt. Hans bål) här på stranden. Strax söder om hamnen ligger Damstederne, en af Kattegatts barnvänliga sandstränder. Här kan Ni njuta av det grunda, rena vattnet och de blida böljande vågorna. Stranden har 'Blå Flagga' och är känd för den höga sanddynen 'Stokmilen'. Alla stränderna i området inbjuder till att bada, sola, promenera och till strand- och vattensportsaktiviteter.

Natur

Skagen är omgiven av en fantastisk och storslagen natur. Landskapet präglas av vidsträckta, välbevarade hedar med skog och sanddyner och det milda Kattegatt och det barska Västerhavet. Kattegatt och Västerhavet möts vid Grenen, som är Danmarks nordligaste punkt. En imponerande syn när som helst på året! Skagen Odde är ett populärt utflyktsmål för fågelentusiaster p g a flyttfåglarna. Skagen Klittplantage har med sitt läge mellan två hav, en vacker och varierande terräng. Här kan Ni bl. a se på den vandrande sanddynen, Sandmilen. Råbjerg Mile är en av Europas största vandrande sanddyn. Klitten är ca 40 m hög, rör sig upp till 15 m mot nordöst varje år och bildar en mini öken på ca 1 km2 sydväst om Skagen. Sandflykten vid klitten har lämnat kvar Råbjerg Stenene - en stenslätt som bildades, då bara den fina sanden från Råbjerg Mile flyttades och därmed lämnade kvar de större stenarna. Från klittens högsta punkt, kan Ni se ända till Skagens Gren (16 km).

Aktiviteter

Har Ni dykarcertifikat, kan Ni följa med Skagens sportdykarklubb Skawdyk på dykning. Följ med på segeltur från hamnen till Grenen i den snabba och kraftfulla båten Vandormen och upplev Danmarks nordligaste punkt från sjösidan. Skagen Kultur och Fritidscenter har bl. a en simbassäng med vattenrutschbana. Besök Skagen Bryghus på Kirkevej och gå med på en visning i bryggeriet, så får Ni veta mer om produktionen av öl på ett mikrobryggeri (under 1 km). Varje sommar i juli, arrangeras en visfestival i Skagen och under det veckoslut, som festivalen går av stapeln, festas det överallt i staden. Sporfiskare kan fiska från kusten, från piren i hamnen eller från en båt. Ni kan också följa med på havsfiske med kutter. Från Langagergaard i Kandestederne arrangeras det dagligen ridturer på isländska hästar i plantagen och på stranden (17 km). Golfspelare kan prova den vackra banan på Hvide Klit Golfklubb i Bunken i Ålbæk, som bl. a har en 18-håls bana samt en Par 3 bana med 6 hål (19 km).

Attraktioner

Se Danmarks första Vippefyr i Sønderstrand. Här finns också Det Hvide Fyr, där det anordnas varierande konstutställningar. I Michael och Anna Anchers hus på Markvej, kan Ni se hur de två Skagenmålarna levde och arbetade (under 1 km). På Skagens museum på Brøndumsvej, visas målningar, som målats av Skagens 'Guldåldersmålare' (under 1 km). I 'Villa Pax' på Hans Baghs Vej finns Drachmanns Hus och här får Ni veta mer om konstnärens och författarens liv (1 km). Skagen stads- och bygdemuseum på P.K. Nielsensvej är ett frilandsmuseum med historiska byggnader samt utställningar om fiskeri och sjöfart (1 km). Skagen Odde Naturcenter på Batterivej är ett spännande naturcenter, som koncentrerar sig på naturfenomen (2 km). Grenen Kunstmuseum på Fyrvej har permanenta utställningar med bl. a konstverk av samtida Skagenmålare samt en skulptursamling (3 km). Skagen har även museer med utställningar som visar konst, naturhistoria, bärnsten, nallebjörnar samt en glashytta och ett ljusstöperi.

Utflykter

Den Tillsandade Kyrkan, vars torn sträcker sig upp ovan sanden, är belägen i ett vackert plantageområde. Den enorma sandflykten i området, är orsaken till att kyrkan begravdes (5 km). Farm Fun i Ålbæk är en djurpark med lekland. Kom tätt inpå gårdens djur, bl. a grisar, kor, får, kängurur, emuer, ponnyer, hängbuksvin, kaniner, getter, marsvin, påfåglar och lamor, eller kör de roliga månbilarna, gunga och hoppa på hoppkudden (21 km). Besök Örnereservatet i Tuen vid Tversted. Under sommarsäsongen går det att komma rätt nära inpå några av världens största örnar och se hur de fodras i flykten. Se bl. a pilgrimsfalk, jaktfalk, duvhök, kungsörn och havsörn (29 km).