Stugor i Agger
Destination

Agger

Agger

Hyr semesterstuga i Agger - Boka här

Stuga i Agger, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Agger är ett vackert fritidsområde, som är omgivet av Nordsjön, Nationalpark Thy och viken Krik Vig. Uthyrning av sommarstugor är populärt i Agger på grund av den breda sandstranden, de trevliga stugorna, den mysiga stadsmiljön, den unika naturen och de goda förutsättningarna för kitesurfare.

Område

Agger är en idyllisk stad på kusten, som ligger direkt ut mot Västerhavet, precis tvärs över det trånga och fridlysta fågelområdet Agger Tange. I Agger finns ett aktivt stadsliv med trevliga caféer och restauranger. Naturen runt omkring Agger är orörd och präglas av vatten, fågelområden, hedar och skogar. Landskapet har dessutom en stor koncentration av forntidsminnen. Med limfjorden, Västerhavet och Flade Sø är Agger omgiven av vatten på alla sidor och erbjuder därmed perfekta förhållanden för badgäster och sportfiskare, men kultur-, fågel- och växtintresserade kommer också, att tycka att området är mycket intressant. Från Agger Tange kan Ni åka med färjan till Thyborøn och ofta är det möjligt att se sälar på överfarten. De närmaste större städerna är Hurup (14 km), Thisted (38 km) och Hanstholm (51 km).

Strande

Den härliga badstranden är omkring 100 m bred och består av sand och sten. Det finns bra möjligheter för både bad och solbad i lä bland de många klyftorna. Dessutom inbjuder den breda sandstranden till diverse strandaktiviteter, som t. ex beach volley. Vattnet är klart, men det blir snabbt djupt och ofta kan det vara vågor och starka strömmar. Stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten).

Natur

Agger är omgiven av hav, fjord, sjöar, orörd natur med hedar, dynvegetation, fågelreservat och skogar. Mot väster ligger det brusande Västerhavet, mot öster Limfjorden, mot norr den 750 ha stora sötvattensjön Flade Sø och mot söder ligger det vackra, fridlysta och fågelrika Agger Tange. De långgrunda områdena, de stora lagunsjöarna och vadställena på landtungans östsida ger många vattenfåglar bra häckningsmöjligheter och är dessutom utmärkt för att söka föda. Landtungan är också en viktig rastplats för många fågelarter som flyttar under våren och hösten. Agger Tange är helt enkelt ett paradis för naturälskare. I farvattnet mellan Agger Tange och Thyborøn kan Ni med stor sannolikhet få se en sälkoloni.

Aktiviteter

Det vattenrika området erbjuder särskilt bra fiskemöjligheter i Västerhavet, i Limfjorden och i sötvattens- sjöarna Flade Sø och Ørum Sø. Det finns också möjligheter för att fiska i Put & Take fiskeparker och dessutom anordnas det havsfiske med kutter till 'Det Gule Rev' från Hanstholm. Golfspelare kan prova flera vackra banor i området och de närmaste finner Ni på Lemvig Golfklubb (33 km) och Nordvestjysk Golfklubb i Thisted (38 km). Stranden och den härliga naturen i området uppmanar till en vistelse med aktiviteter i naturen, som att vandra, rida, cykla, bada och andra strandaktiviteter.

Attraktioner

I de gamla, restaurerade husen ¿De sorte huse¿ i Agger, kan Ni se en utställning om kustvärnets historia och utställningar med verk av traktens konstnärer. I den nästan 200 år gamla fiskarstugan i Agger, kan Ni se hur en fiskarfamilj levde förr i tiden. Fågeleldoradot Agger Tange är ett mycket välbesökt reservat. Åk med färjan från Agger Tange till Thyborøn, som med sin nybyggarstil i barsk natur, bildar kontrast till andra limfjordsorter. Kustcentret i Thyborøn är ett spännande upplevelse- och informationscentrum för hela familjen. Lär Er mer om den 7 000 km långa kusten som omger Danmark. På Jyllands Akvariet i Thyborøn kan Ni hålla en krabba i handen, klappa en haj på huvudet och stryka utmed ryggen på en plattfisk - en spännande och annorlunda upplevelse för vuxna och barn. 'Svankjær lille Savværk' visar en utställning om dansk pappersklippning, som dock är utskuret i trä. Se på resultatet av ett tidskrävande och noggrant utfört arbete och köp ett minne att ta med hem (14 km).

Utflykter

Limfjordscentret i Doverodde är en 150 år gammal, mycket välbevarad köpmansgård. Här får Ni ett autentiskt intryck av köpmansgårdens roll förr i tiden. På andra våningen i byggnaden visas olika utställningar (20 km). Kom nära inpå havet och dess fascinerande invånare. Nordsø Akvariet i Vorupør visar bl. a fisk och havsdjur, som har fångats av fiskarna i på orten (27 km). Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, junglezoo med bl. a vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och äventyrsbad med diverse aktiviteter (43 km). Besök gärna Hanstholm, där Ni bl. a kan se Hanstholm Fyr och Bunkermuseet, som berättar om andra världskriget (50km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (75 km).