Stugor i Rödhus
Destination

Rödhus

Rödhus

Hyr semesterstuga i Rödhus - Boka här

Stuga i Rödhus, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Rødhus är ett vackert och rekreativt område med vidsträckta arealer av sanddyner och hedar.

Område

I ett storslaget, fridlyst klitt landskap, alldeles vid Västerhavet, ligger den attraktiva semesterorten Rødhus. Den tidigare byn ödelades av sandflykten, men är återuppstått som ett vackert naturområde med fritidshus och enstaka gårdar. Semesterstugorna i området har byggts, så att de naturligt smälter in i landskapet. Tomterna är stora och mellan husen finns stora områden med hedar blandat med den ursprungliga vegetationen. Rødhus är perfekt för naturälskare, som vill ha semester i rogivande omgivningar med strand och vacker natur, men som ändå gärna vill vara nära de många aktiviteterna, sevärdheterna och nöjena, som nordvästra Jylland kan erbjuda.

Strande

Rødhus Strand är en härlig, bred sandstrand med 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden avskärmas av sanddyner med strandråg. Det är tillåtet att köra bil på stranden. P g a vinden och vågorna finns det goda möjligheter för vindsurfing i Rødhus. Den vackra solnedgången över Västerhavet kan ses från stranden eller sanddynerna. Oavsett årstid är stranden lockande och inbjuder till promenader i all slags väderlek.

Natur

Området präglas av storslagna, kuperade klitter och hedar med spridd barrskog. I Rødhus Klitplantage, kan Ni följa den markerade stigen genom det vackra, fridlysta landskapet. Inte långt från Rødhus ligger det tidigare området med mossar, som i dag är känt som Sandmosen. Här kan Ni följa fågellivet och under högsäsongen kan Ni se, hur man fortfarande gräver ut torv i Sandmosen.

Aktiviteter

Den 5,5 km långa markerade vandringsleden 'Sporet', startar vid Rødhus Klitt. Under turen genom Rødhus klittplantage, får Ni ett bra intryck av det natursköna området. Stranden i Rødhus är lämplig för aktiviteter som att bada, sola, surfa och vandra. Det går att hyra ridhästar på många ställen i området. Vill Ni skämma bort Er själv, kan Ni besöka Rødhus Klit Feriecenters härliga badland med bubbelbad, vattenrutschbana, tropiska plantor och relax center, som kan erbjuda uppiggande behandlingar. Det finns flera golfbanor i området och Ni kan bl. a provspela den vackra banan på Blokhus Klit Golf Center (6 km). Det går att fiska direkt från Jammerbugtens kust samt i områdets Put & Take fiskeparker.

Attraktioner

Den pittoreska Rødhus Kirke kallas för 'kyrkan vid världens ände' och är den minsta i kommunen. Kyrkan är speciell, eftersom den bara lyses upp med hjälp av levande ljus. Galleri Rødhusgården ställer ut och säljer glaskonst, keramik, konst, skulpturer och smycken av hög kvalitet. Trädgården i Hune är en 6 500 m2 stor vacker, färgrik och inspirerande trädgård med bl. a försäljning av plantor, konst och likn. och här finns också ett café (8 km). Hos Blokhus Lys i Hune, kan Ni stöpa Era egna stearinljus i trevliga omgivningar. Den trevliga och populära semesterorten Blokhus har butiker, restauranger, värdshus, glasskiosker, bowling center, underhållning och atmosfär (9 km).

Utflykter

I nöjesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan Ni roa Er med mer än 50 spännande aktiviteter för hela familjen, inkl. Danmarks största äventyrsbad och största rutschbana, Falken. När entréavgiften är betald, kan Ni prova alla attraktionerna på Fårup Sommerland (23 km). Fjerritslev Bryggeri- och Egnsmuseum är Nordeuropas bäst bevarade landsorts- bryggeri. Bryggeriet ser ut som förr i tiden med 100 år gamla bryggkittlar, jäskar och öltunnor. Bryggargården, som nu är inrett som museum, omfattar också ett mälteri och en tapphall (25 km). Aalborg är Nordjyllands 'huvudstad' och här finns flera intressanta museer, kulturella och roliga sevärdheter, gågator, den charmiga, gamla stadskärnan och nöjesgatan Jomfru Ane Gade (36 km). Aalborg Zoologiske Have är en trevlig, barnvänlig och grön park, där Ni kommer nära inpå 800 spännande och utrotningshotade djur från hela världen.