Stugor i Hulsig
Destination

Hulsig

Hulsig

Hyr semesterstuga i Hulsig - Boka här

Stuga i Hulsig, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Hulsig - Semester i närheten av Skagen, mitt i natur-attraktioner

Område

Om ni har semester i Skagen, kan ni uppleva den fascinerande naturen mellan Västerhavet och Kattegatt och stå på Grenen, spetsen av udden med ett ben i varje hav. Skagen, Danmarks nordligaste stad, med de typiska gula husen och känt för de världsberömda Skagenmålarna, ligger bara 14 km från Hulsig. I Skagen finns ett antal spännande butiker, förstklassiga restauranger med bl. a fiskspecialiteter och bra inköpsmöjligheter. Det går också att handla i affären bara 200 m från er stuga. Om ni gärna vill bada, finns det också många möjligheter. På ett avstånd, mindre än 2 km från er stuga, finns en härlig strand utmed Kattegat och efter 5 km med bil är ni vid Västerhavet. Njut av den fantastiskt vackra naturen i ert fritidsområde, men gör även en utflykt till en av de många attraktionerna på norra Jylland, t. ex nöjesparken Fårup Sommerland nära Saltum, som är en upplevelse för hela familjen (79 km).

Strande

Mellan Hulsig och Bunken vid Kattegatt, finns en härlig och barnvänlig strand med fin sand och några stenar och musselskal. Njut av det rena vattnet och de blida vågorna. Stranden har Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna) och är dessutom bilfri. Där finns tillgång till parkeringsplatser. Här finns bra möjligheter för att bada, sola, surfa, promenera och fiska. Om ni gärna vill bada i Västerhavet, kan ni åka till Kandestederne (5 km). Här är naturen mer barsk än vid östkusten och den breda stranden med de höga sanddynerna lockar till långa promenader med utsikt över Västerhavet och det vidsträckta landskapet. Stranden, där nakenbad inte är ovanligt, lämpar sig även för surfing. Det finns parkeringsplatser, men det är också tillåtet att köra bil på själva stranden.

Natur

Ert fritidsområde mellan Västerhavet och Kattegatt och bara 16 km från Grenen, Danmarks nordligaste punkt, är präglad av en helt speciell natur. Grenen, spetsen av Skagens Odde, ligger norr om Skagen (14 km) och bildas av sanden, som havet transporterar längs västkusten upp mot Grenen. Här möts de två haven: Västerhavet och Kattegatt. Bunken Klitplantage (7 km) präglas av klitthedar, sitkagran, skogstall, bergtall och contortatall. Klittplantagen ligger ända uppe vid den imponerande vandrande sanddynen Råbjerg Mile. Milen flyttar sig varje år flera meter mot nordöst på grund av sandflykten. Råbjerg Mile, Danmarks största vandrande sanddyn, är ca 40 m hög och bildar en mini öken. Genom sandflykten uppstod Råbjerg Stenenerne, men den fina sanden från Råbjerg Mile försvann och endast de stora stenarna blev liggandes kvar.

Aktiviteter

Bara 5 km från Hulsig kan golfspelare testa den utmanande 18-hålsbanan på golfklubben 'Hvide Klit'. Här finns det bl. a även en driving range, putting green, övningsbunker och en par-3 bana med 6 hål. Det finns goda möjligheter för att fiska, bada, surfa, spela tennis och minigolf, vandra, cykla och rida i området. En vacker cykelstig tar er ända upp till Skagen. Ni har även möjligheter för att åka ut på en segeltur för att kunna se allt från vattensidan. Farm Fun i Ålbæk är en djurpark med lekland. Tillbringa en härlig dag med era barn och kom nära inpå gårdens djur, bl. a grisar, kor, får, kängurur, emuer, ponnyhästar, hängbuksvin, kaniner, getter, marsvin, påfåglar, lamor och andra intressanta djur. Här finns det dessutom en rad roliga nöjesattraktioner som t. ex månbilar, gungor, hoppkuddar och fotboll (10 km).

Attraktioner

Örnereservatet ligger i Tversted. Här kan ni komma ganska nära inpå några av världens största örnar och se hur de fodras i flykten. (13 km). Den Tillsandade Kyrkan, ligger söder om Skagen (14 km). Den enorma sandflykten i området, är orsaken till att kyrkan begravdes. Med kyrkan som utgångspunkt, kan ni gå på en härlig promenad längs de markerade vandringslederna. I Skagen, den nordligaste staden i Danmark, finns de typiska gula husen med röda tegeltak och vita knutar. Njut av stämningen i den livliga fiskehamnen och i småbåtshamnen och se vad som inspirerade de kända Skagenmålarna. I Skagen finns ett antal museer, konsthantverkare, butiker och restauranger. Besök t. ex det berömda Skagen Museet mer verk av de välkända Skagenmålarna, Skagens Bamsemusem och Skagen Odde Naturcenter.

Utflykter

Bangsbo Fort i Frederikshavn (28 km) är en befästningsanläggning från 2:a världskriget. Anläggningen består av ca. 70 bunkrar och betonganläggningar. Här finns bl. a Bangsbo Fort Bunkermuseum, som höll till i den förra kommandobunkern Regelbau M 152,. Alldeles i närheten ligger den botaniska trädgården, Bangsbo Botaniske Have med bl. a den spännande kryddträdgården, parken i engelsk stil, den romantiska rosenträdgården och Boolsens Stenhave. På Nordsjömuseet i Hirtshals kan ni se haj och fisk på nära håll och besöka utställningarna om fisk och fiske (37 km). I nöjesparken, Fårup Sommerland kan ni prova mer än 50 spännande nöjesaktiviteter för hela familjen. När entréavgiften är betald, kan ni prova alla aktiviteterna på Fårup Sommerland (79 km). Gör även en utflykt till medeltisstaden Aalborg, där ni bl. a kan besöka Aalborg Zoo med 1 300 spännande djur från hela världen (93 km).