Stugor i Skallerup
Destination

Skallerup

Skallerup

Hyr semesterstuga i Skallerup - Boka här

Stuga i Skallerup, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Skallerup är ett perfekt semestermål för den aktiva familjen. När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Skallerup på den nordjylländska västkusten, är ni omgiven av Västerhavets breda badstrand, vacker och orörd natur samt aktiviteter och sevärdheter för hela familjen.

Område

Det svallande havet, den breda sandstranden, den friska havsluften och de stora fridlysta områdena med det särpräglade landskapet, gör Skallerup till en alldeles speciellt attraktiv semesterort. Förutom naturen har området också ett stort antal aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Området är även känt för alla sina konstnärer, som ofta tar emot besök i sina ateljéer och gallerier. Inom kort avstånd från det rekreerande Skallerup finns många av nordvästra Jyllands semesterorter, handelsstäder, nöjen och sevärdheter. Här finns det möjligheter för att äta och handla och vill Ni ha flera valmöjligheter, kan Ni t. ex besöka det närliggande, idylliska fiskeläget Lønstrup - en pittoresk semesterort med gallerier, butiker, restauranger osv. (5 km).

Strande

Den härliga, breda sandstranden vid Skallerup Klit har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och lockar till att bada, sola, promenader samt diverse strand- och vattensportsaktiviteter. Den underbara, fridfulla badstranden med sanddyner som ger lä är också populär bland lokalbefolkningen. Under hela året lämpar sig stranden för promenader. Efter ett stormoväder är det ibland möjligt att hitta bärnsten på stranden. Solnedgången över Västerhavet är en upplevelse Ni inte bör gå miste om.

Natur

Havet och vinden har skapat de imponerande inlandsklitterna utanför Skallerup och detta sällsynta, landskap som måste bevaras är nu fridlyst. Det är tillträde till området för allmänheten, men Ni får endast färdas på markerade leder. Landskapet utanför Skallerup, karaktäriseras även av lätt kuperade hedar med ljung och nyponbuskar, skog och åkermarker.

Aktiviteter

Landskapet är som gjort för att promenera och ridning. Bl. a finns det flera markerade vandringsstigar i Skallerup Inlandsklitter. Det finns möjligheter för att hyra ridhästar i området. Ni kan fiska från kusten, i en av inlandets åar eller i en av områdets Put & Take fiskesjöar. Det finns flera golfbanor att spela på i nordvästra Jylland och den närmaste är Vennebjerg Golfklubb mellan Hjørring och Lønstrup - Nordjyllands största Pay & Play bana med 12 hål (5 km).

Attraktioner

Se det pittoreska Lønstrup med trånga gator, butiker, caféer, glasskiosker och många restauranger. Lønstrup är känt för sina många konsthantverkare; konstnärer, skulptörer, keramiker och glasblåsare. Ni kan besöka dem i deras verkstäder och ateljéer för att se hur de arbetar. I utkanten av Lønstrup dras fiskebåtarna fortfarande upp på stranden varje dag efter fisket ( 5 km). Från den vackert restaurerade Vennebjerg Mølle kan Ni njuta av den storslagna utsikten över Rubjerg Knude, Lønstrup och Västerhavet (5 km). I Nr. Rubjerg kan Ni se Rubjerg Knude ¿ en 90 m hög ö, som skapades av inlandsisen och Fyren Rubjerg Knude - en delvis tillsandad fyr, uppförd 1900 och tagen ur drift 1968 p g a sandflykten (11 km). Besök den trevliga småstaden Hjørring, med gågator och specialbutiker, intressanta museer, en herrgård och flera medeltidsbyggnader (13 km).

Utflykter

I Family Farm Fun Park i Vitterup kan Ni klappa och mata de tama djuren, rida på ponnyhästar, köra leksakstraktor, köra vattencykel på en stor sjö och ha picnic i de vackra omgivningarna (16 km). Nordsjömuseet i Hirtshals är känt som Europas största saltvattenakvarium, Oceanariet med 4,5 milj. liter vatten. På Nordsjömuseet kan Ni se ca. 60 olika arter fisk från hela Nordsjön och några kan Ni även ta på (22 km). Utanför Løkken kan Ni besöka Børglum Kloster - ett vackert, gammalt munkkloster från 1180-talet med karaktär, utställningar, kyrka och parkliknande omgivningar (20 km). I nöjesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan Ni roa Er med mer än 50 spännande aktiviteter för hela familjen, inkl. Danmarks största äventyrsbad och största rutschbana, Falken. När entréavgiften är betald, kan Ni prova alla attraktionerna på Fårup Sommerland (32 km). I Tuen kan Ni besöka ett spännande örnreservat och komma nära inpå några av världens största örnar och se hur de fodras i flykten (40 km).